search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:27
MENU CLOSE

Τα σαράντα κλείνει το άρμα μάχης Leopard 2 διανύοντας τη δεύτερη νεότητά του

03.09.2019 18:05
Ινδία: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου λεοπάρδαλη - Της έβγαλαν τα νύχια και τα δόντια (Σκληρά videos) - Media

 

Το Leopard 2 ανήκει στην κατηγορία των κύριων αρμάτων μάχης το οποίο κατασκευάζεται από την γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei.

Την 24η Οκτωβρίου 1979 το πρώτο σκάφος παραγωγής Leopard 2 με αριθμό Y-377 046 παραδόθηκε στην σχολή τεθωρακισμένων της Bundeswehr. Σαράντα χρόνια αργότερα, 3565 οχήματα 95 διαφορετικών εκδόσεων και περισσότεροι από 21 χρήστες, το Leopard 2 θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες σχεδιάσεις άρματος μάχης στον κόσμο.

Στις μεταγενέστερες εκδόσεις του το Leopard 2 διαθέτει ενισχυμένη πανοπλία και πυργίσκο καθώς και πλήθος άλλων βελτιώσεων. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ψηφιακά συστήματα ελέγχου πυρός με αποστασιόμετρα λέιζερ, ένα πλήρως σταθεροποιημένο κύριο όπλο, πολυβόλα και προηγμένες λειτουργίες νυχτερινής όρασης και σκοπεύσεως (στα πρώτα μοντέλα γινόταν χρήση συστημάτων LLLTV, αργότερα έγινε εισαγωγή συστημάτων θερμικής απεικόνισης).

Το Leopard 2, καθώς κινείται έχει την δυνατότητα να βαλει εναντίον άλλων κινούμενων στόχων χωρίς να επηρεάζεται από την μορφολογία του εδάφους. Αν και αρχικά σχεδιάστηκε για τις ανάγκες του στρατού της Δυτικής Γερμανίας, σήμερα υπηρετεί σε τουλάχιστον15 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21