search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:24
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο εκταμιεύει 3,6 δισ. δολάρια για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

04.09.2019 05:42
Το τείχος που υψώθηκε για να γκρεμιστεί 30+1 χρόνια μετά - Media

 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εκταμιεύει 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχυθούν προϋπάρχοντα και να ανεγερθούν νέα τμήματα του τείχους κατά μήκος 280 χιλιομέτρων των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, κατ’ εντολή του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Για να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια, το υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να «αναβληθούν» 127 έργα κατασκευής ή εκσυγχρονισμού στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, που είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του για το 2019, διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ο Τζόναθαν Χόφμαν, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ «αποφάσισε ότι αυτά τα κατασκευαστικά έργα είναι απαραίτητα (…) θα γίνουν 11 έργα κατασκευής του συνοριακού φράκτη», πρόσθεσε ο Χόφμαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Το συνολικό μήκος (…) είναι 175 μίλια», ανέφερε από τη δική του πλευρά ο Κένεθ Ραπουάνο, αξιωματούχος αρμόδιος για ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας στο Πεντάγωνο. Ανέφερε ότι θα ενισχυθούν τμήματα του τείχους που υπήρχαν ήδη αλλά κρίνονταν ανεπαρκή, ενώ θα ανεγερθούν επίσης νέα. Τα τμήματα των συνόρων όπου θα γίνουν τα έργα βρίσκονται κοντά στη Γιούμα (Αριζόνα), το Ελ Σέντρο και το Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια), το Λαρέντο και το Ελ Πάσο (Τέξας).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:22