22/01/2021 13:59:55

Κρήτη: Ενεργοποίηση πεδίου βολής αλλάζει τη ρότα πλοίου από Χανιά για Πειραιά

Κρήτη: Ενεργοποίηση πεδίου βολής αλλάζει τη ρότα πλοίου από Χανιά για Πειραιά - Media

 

Σε κοντινή απόσταση από την ακτή της χερσονήσου του Ακρωτηρίου Χανίων έπλευσε το πρωί της Τετάρτης το Blue Galaxy της Blue Star Ferries, παρεκκλίνοντας σημαντικά από τη συνήθη ρότα των πλοίων που εκτελούν το δρομολόγιο από το λιμάνι της Σούδας προς τον Πειραιά.

Η παρέκκλιση αυτή οφείλετο στην ενεργοποίηση του Πεδίου Βολής Κρήτης για εκτέλεση βολών από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου τις ημέρες 27,28, 29 και 30 Αυγούστου 2019 καθώς και στις 2,3,4,5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Με σχετική ανακοίνωσή του προ ημερών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ενημέρωνε τους πλοιάρχους να αποφεύγουν την επίμαχη περιοχή.

«Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει την ενεργοποίηση της περιοχής Α2 (ALPHA 2) του Πεδίου Βολής Κρήτης στις 27, 28, 29 και 30 Αυγούστου 2019 καθώς και στις 2,3,4,5 και 6 Σεπτεμβρίου από ανατολή μέχρι δύσεως ηλίου, για εκτέλεση βολών.

Παρακαλούνται οι πλοίαρχοι – κυβερνήτες και ναυτικοί πράκτορες των σκαφών για την αποφυγή διέλευσης από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Οι ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την τήρηση των διαλαμβανομένων στην παρούσα», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.