search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:03
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης η οικονομία

11.09.2019 17:23
Δημοσκόπηση Alco: 65% των πολιτών πιστεύει πως καθυστέρησε η λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό - Media

 

Οι πολίτες εκτιμούν ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση είναι η οικονομία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγός, πρώτος εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συγκεντρώνει το 74% και δεύτερος ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 38%.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκέντρωσε το 34%, η Φώφη Γεννηματά 33%, ο Γιάνης Βαρουφάκης 27% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 22%.

Συνολικά, το 68% κρίνει θετικά το κυβερνητικό έργο και το 21% αρνητικά.

Ειδικότερα:

Το 72% κρίνει θετικά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση, ενώ μόλις το 17% αρνητικά.

Το 69% χαιρετίζει την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 17%, διαφωνεί με τις κινήσεις της.

Το 63% κρίνει θετικά τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, ενώ το 17% αρνητικά.

Το 60% θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ το 25% διαφωνεί με τις ενέργειες σε αυτό τον τομέα.

Το 74% επίσης κρίνει θετικά τη μέχρι στιγμής παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την άλλη, το 28% κρίνει θετικά την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, το 63% κρίνει αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μόλις το 25% την αξιολογεί θετικά.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι:

Οικονομία: 26%

Ανεργία:24%

Προσφυγικό: 13%

Ιατρική περίθαλψη: 6%

Παιδεία: 5%

Για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη και τους νέους υπουργούς

Το 47% κρίνει θετικά τις επιλογές των προσώπων στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 15% αρνητικά. Ουδέτερη άποψη έχει το 30%.

Το 64% κρίνει θετικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το 12% αρνητικά. Ουδέτερα τις κρίνει το 24%.

Το 67% απαντά πως παρακολούθησε ή άκουσε κομμάτι των δηλώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 33% απάντησε πως δεν είδε τις τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη.

Το 54% απαντά πως το πολιτικό κλίμα είναι καλύτερο μετά τις εκλογές, ενώ το 35% απαντά πως δεν υπάρχει διαφορά. Το 9% εκτιμά πως το πολιτικό κλίμα έχει οξυνθεί.

Σημειώνεται ότι το 76% θεωρεί πως θα υπάρξει σύγκρουση κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ το 20% θεωρεί πως τα κόμματα θα συνεννοηθούν.

Για την οικονομική του κατάσταση, το 24% απαντά πως είναι θετική. Το 36% απαντά πως η οικονομική του κατάσταση είναι ουδέτερη.

Το 61% απαντά πως τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 27% προς τη λάθος κατεύθυνσή. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, οι αισιόδοξοι είναι περισσότεροι από τους… απαισιόδοξους.

Η αισιοδοξία των πολιτών αποτυπώνεται και από το εξής εύρημα: Το 49% εκτιμά πως τα πράγματα θα καλυτερεύσουν το επόμενο διάστημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:03