search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:55
MENU CLOSE

Συγκινεί η Φώφη Γεννηματά για τη μητέρα της: Με κοίταξε σα να μου έλεγε «δεν ξέρω αν θα σε ξαναδώ»

15.09.2019 16:42
Ανάρτηση Γεννηματά για τη νέα πρωθυπουργό της Φινλανδίας - Media

 

Η Φώφη Γεννηματά προχώρησε σε μια συγκινητική και συνάμα αλληγορική ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο facebook με αφορμή το θάνατο της μητέρας της Κάκιας, πριν από 26 χρόνια.

«Ένας χείμαρρος από χρυσαφένια μαλλιά, ζεστά μαύρα μάτια, υπέροχα πόδια, μα πάνω απ’ όλα πνεύμα ελεύθερο.

Δεν έμπαινε σε καλούπια. Δεν της άρεσαν οι κανόνες. Δεν ακολουθούσε σίγουρους δρόμους. Έλεγε πάντα αυτό που πίστευε ό,τι και να γινόταν. Είχε δύναμη, πίστευε στη δύναμη της γυναίκας», αναφέρει η κ. Γεννηματά συμπληρώνοντας: «Οδηγούσε, κρατούσε το τιμόνι στη ζωή της, στη ζωή μας. Με ένα της βλέμμα ξέραμε τι έπρεπε να γίνει, δεν χρειαζόταν να σηκώσει τη φωνή. Με μια ματιά ήξερε τι είχαμε στην ψυχή μας. Χόρευε, μας έπιανε από το χέρι και χορεύαμε, μόνες μέσα στο σπίτι, στροβιλιζόμασταν οι τρεις μας στην ασφάλεια, στην ευτυχία και τίποτα δεν μπορούσε να μας πληγώσει».

 Με νόημα η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει: «Θύμωνε με το άδικο και αντιδρούσε, δεν άφηνε να την νικήσει, επαναστατούσε, αγρίευε.

Ζούσε, ζήσαμε μαζί με πάθος, με αγάπη.

Πολέμησε, δεν ήταν πάντα όλα εύκολα, εχθροί, αντίπαλοι, καλοθελητές, επιθέσεις, φθόνος, ακόμα και η καθημερινότητα συχνά ήταν δύσκολη».

Και καταλήγει: «Αρχές Σεπτέμβρη του 1993 της λέω, στην Εντατική του Ευαγγελισμού, θα λείψουμε για λίγες μέρες, πάμε στην Αμερική για μια πειραματική θεραπεία… Με κοίταξε σα να μου έλεγε, “δεν ξέρω αν θα σε ξαναδώ”. Μας περίμενε.

Κοριτσάκι μου, ήταν οι τελευταίες λέξεις που μου είπε, 15 Σεπτέμβρη έφυγε.

Γροθιά στο στομάχι, εκείνη όμως μου έμαθε να σφίγγω τη γροθιά και να προχωρώ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:54