search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:50
MENU CLOSE

«Ξεπέρασα το σύνδρομο Down» – Μιλά 4 γλώσσες και παίζει 3 μουσικά όργανα

17.09.2019 18:34
«Ξεπέρασα το σύνδρομο Down» - Μιλά 4 γλώσσες και παίζει 3 μουσικά όργανα - Media

 

Πόσο συχνά συναντάει κανείς ένα παιδί με σύνδρομο Down να ξέρει άπταιστα 4 γλώσσες, να παίζει 3 μουσικά όργανα και να θέλει να γίνει επιστήμονας;

Καθόλου συχνά θα πει κανείς, ειδικά στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή προκειμένου να βοηθηθούν παιδιά τα οποία έχουν μία διαφορετικότητα όπως είναι το σύνδρομο Down.

Σύμφωνα με το newsitamea.gr, η Κατερίνα Φροσύνη γέννησε πριν από 27 χρόνια το τέταρτο παιδί της, που γνώριζε πως είχε σύνδρομο Down, ωστόσο με τον άντρα της αποφάσισαν να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν μαζί με τους άλλους 3 αδελφούς του.

Έως τα 4 του χρόνια, ο Ιωακείμ όχι μόνο δεν μιλούσε αλλά δεν μπορούσε να σταθεί και όρθιος. Ώσπου κάποιος μίλησε στους γονείς του σχετικά με το πρόγραμμα του ινστιτούτου «Glen Doman» στην Αμερική.

Οι γονείς του πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και έμαθαν τα πάντα αναφορικά με το εν λόγω πρόγραμμα το οποίο τελικά χάρισε στον μικρό γιο τους μία καινούργια ζωή. Ο 27χρονος Ιωακείμ μπορεί να μην τελείωσε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, ωστόσο ήδη εργάζεται στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του και έχει μία φυσιολογική ζωή.

Μάλιστα, μαζί με τη μητέρα του έγραψαν βιβλίο με τίτλο «Είμαι ο Ιωακείμ… Μάθετε πώς ξεπέρασα το σύνδρομο Down» με το οποίο έχουν ήδη βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες να αντιμετωπίσουν σωστά την κατάσταση, προκειμένου παιδιά τα οποία πάσχουν από το σύνδρομο να αποκτήσουν μία φυσιολογική ζωή όπως όλα τα υπόλοιπα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:48