search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:35
MENU CLOSE

Αύριο η Παγκόσμια Μαθητική αποχή κατά της Κλιματικής Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2091
19-9-2019
19.09.2019 07:32
klimaket_0.jpg

 

Οι περιβαλλοντικές καταστροφές σαρώνουν τον πλανήτη. Οι τεράστιες πυρκαγιές στον «πνεύμονα» της Γης, το λιώσιμο των πάγων και γενικότερα η κλιματική αλλαγή έχουν ταράξει σημαντικά και ανεπανόρθωτα την ισορροπία των οικολογικών συστημάτων του πλανήτη.

Αφού ολοκλήρωσε ένα μεγάλο και συμβολικό ταξίδι για την ανάγκη προστασίας του πλανήτη, η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ ετοιμάζεται να παρακολουθήσει τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τη Δράση για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, και θα συμμετέχει σε διαδηλώσεις για το κλίμα που προγραμματίζονται για τις 20 και 27 Σεπτεμβρίου.

Η 16χρονη από τη Σουηδία ταξίδεψε τον Αύγουστο από την πόλη Πλίμουθ της Βρετανίας για τις ΗΠΑ, όπου θα παραστεί σε μια σειρά συνόδων για το κλίμα και σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Μάλιστα, αρνήθηκε να ταξιδέψει με αεροπλάνο, καθώς υποστηρίζει ότι είναι ιδιαίτερα ρυπογόνο γιατί εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα. Οπότε, αποφάσισε να ταξιδέψει διά θαλάσσης, διασχίζοντας τα 3.000 ναυτικά μίλια μέχρι την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού με το αγωνιστικό ιστιοφόρο Malizia και καπετάνιους τον Γερμανό σκίπερ Μπόρις Χέρμαν και τον Πιερ Κασιράγκι, γιο της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, ο οποίος διέθεσε δωρεάν το σκάφος.

Η έφηβη ακτιβίστρια θα λάβει μέρος και σε κινητοποιήσεις στον Καναδά και το Μεξικό, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με άλλους ακτιβιστές, πριν μεταβεί στο Σαντιάγο της Χιλής για την ετήσια Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή τον Δεκέμβριο.

«Ελπίζω με αυτό το ταξίδι να καταφέρω να ευαισθητοποιήσω περισσότερο τους ανθρώπους, να ενημερώσω και να μεταφέρω τα επιστημονικά δεδομένα, ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει με το κλίμα και την οικολογική κρίση» είχε δηλώσει η 16χρονη.

Μάλιστα, πριν απ’ την κρίσιμη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα κάνει έκκληση στα παιδιά του πλανήτη να απέχουν απ’ το σχολείο και να κατακλύσουν τους δρόμους προκειμένου να πιέσουν τους παγκόσμιους ηγέτες να λάβουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια.

Μέχρι και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Avaaz, η οποία συγκεντρώνει υπογραφές μέσα από τον ιστότοπό της για να ισχυροποιεί τα αιτήματα των πολιτών, στηρίζει την 16χρονη με ένα διαδικτυακό ψήφισμα. «Στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις για το κλίμα. Καλούμε τον ΟΗΕ και τις κυβερνήσεις του κόσμου να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης και να λάβουν επείγοντα μέτρα για την παγκόσμια μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια» είναι το αίτημα της Αvaaz, καλώντας τους χρήστες του διαδικτύου να υπογράψουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:34