19/10/2019 13:01:51

Τουρίστρια στραβοκατάπιε και πνιγόταν μέσα στο σουβλατζίδικο – Την έσωσε η ψυχραιμία του υπαλλήλου (Video)

Τουρίστρια στραβοκατάπιε και πνιγόταν μέσα στο σουβλατζίδικο – Την έσωσε η ψυχραιμία του υπαλλήλου (Video) - Media

 

Το περιστατικό συνέβη σε σουβλατζίδικο της Μυκόνου και το κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. Μια παρέα με τουρίστες κάθονται και τρώνε το σουβλάκι τους, όταν ξαφνικά η κοπέλα με το πορτοκαλί φόρεμα φαίνεται να έχει στραβοκαταπιεί. Στην παρέα της αρχικά δεν δίνουν σημασία, όταν όμως αρχίζει να βήχει και να προσπαθεί να πάρει ανάσα, τότε σηκώνονται πανικόβλητοί από το τραπέζι. Ένας από αυτούς προσπαθεί δίχως επιτυχία να της κάνει τη λαβή Χάιμλιχ.

Η κοπέλα συνεχίζει να πνίγεται. Τότε ένας από τους υπαλλήλους του καταστήματος επεμβαίνει και με δύναμη της κάνει πάλι τη λαβή Χάιμλιχ και της σώζει τη ζωή.

Η λαβή Χάιμλιχ είναι μία θεραπευτική τεχνική για την αποφυγή πνιγμού ατόμου λόγω απόφραξης του αναπνευστικού του σωλήνα από ξένο σώμα. Επινοήθηκε από τον Αμερικανό χειρουργό Χένρι Χάιμλιχ ο οποίος την παρουσίασε στην ιατρική κοινότητα το 1974. Βασίζεται στη χρήση του αέρα του θώρακα του ασθενή, με την πρόκληση βήχα, για την απομάκρυνση του αντικειμένου που προκαλεί την ασφυξία. Εφαρμόζεται με λαβή από την οπίσθια πλευρά του ασθενή, κατά την οποία ο θεραπευτής σταυρώνει τα χέρια του στην κοιλιά του πάσχοντα (ακριβώς πάνω από τον ομφαλό) και με μία απότομη κίνηση προς τα μέσα και άνω, επιτυγχάνει την αφαίρεση του ξένου σώματος. Η μέθοδος αυτή έχει υιοθετηθεί από τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό (ARC) και την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA).

 

 

Πηγή video: Mykonoslive.tv.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.