search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:00
MENU CLOSE

Κρήτη: Τουρίστας πνίγηκε στο μήνα του μέλιτος

22.09.2019 08:12
Κρήτη: Τουρίστας πνίγηκε στο μήνα του μέλιτος  - Media

 

Άδοξο τέλος για τον αγνοούμενο τουρίστα που αναζητούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου στην θάλασσα των Γουβών.

Άντρες του λιμενικού εντόπισαν, γύρω στις 6.30 το πρωί, την σορό του να επιπλέει σε βραχώδη περιοχή , ανατολικότερα του σημείου που εξαφανίστηκε, όταν έπεσε στην θάλασσα να κολυμπήσει με την σύζυγο του.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι το ζευγάρι είχε έρθει στο Ηράκλειο για να περάσει το μήνα του μέλιτος.

 Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε στο neakriti.gr ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δουβής, που αναφέρθηκε εκτενώς και στην μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε σε στεριά, θάλασσα και  αέρα για τον εντοπισμό του τουρίστα.

«Πλωτά σκάφη του λιμενικού, από Ηράκλειο και Χερσόνησο,  χερσαίες δυνάμεις με 2 περιπολικά οχήματα του Λιμενικού Σώματος, η ομάδα Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου αλλά και πυροσβεστικά κλιμάκια μαζί με εθελοντές, ρίχτηκαν στην μάχη για τον εντοπισμό του άντρα. Σε εμάς να σημειωθεί ότι δηλώθηκε εξαρχής ως “αγνοούμενος χωρίς αισθήσεις”. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων εντάσεων 6-7 μποφόρ, υπήρχε θαλασσοταραχή ενώ όπως αποδείχτηκε η γυναίκα κατάφερε να βγει στη στεριά, όμως στην συνέχεια όπως εξήγησε και στους διασώστες που έφθασαν άμεσα στο σημείο, έβλεπε έντρομη τον άντρα της να επιπλέει στην θάλασσα με την ίδια φυσικά να μην μπορεί να κάνει το παραμικρό».

Το χρονικό της εξαφάνισης

Μεγάλη ήταν  από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος, εθελοντικών ομάδων και Πυροσβεστικής στην θαλάσσια περιοχή στις Γούβες, για να εντοπιστεί ο 35χρονος οποίος εθεάθη από αυτόπτες μάρτυρες να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα και να παρασύρεται από τα κύματα.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και ξεκίνησαν να αναζητούν τον άνθρωπο ο οποίος επέπλεε, όμως λίγο αργότερα και λόγω των καιρικών συνθηκών, φαίνεται να παρασύρθηκε.

Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επιχείρηση ξεκίνησε την ώρα που έδυε ο ήλιος, έκανε το έργο των διασωστών ακόμα πιο δύσκολο.

Οι έρευνες σταμάτησαν λίγο μετά τις 10 και μισή το βράδυ και ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής οπότε και εντοπίστηκε ο νεκρός άντρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας κολυμπούσε με την γυναίκα του. Αν και αυτή κατάφερε να βγει από τη θάλασσα, δεν συνέβη το ίδιο με τον άντρα της.

Κάλεσε άμεσα σε βοήθεια και τότε ξεκίνησαν οι έρευνες.

Επίσης να σημειωθεί ότι την ώρα που το ζευγάρι κολυμπούσε δεν υπήρχε ναυαγοσώστης καθώς είχε λήξει το ωράριο του, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων η θάλασσα ήταν αρκετά ταραγμένη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30