search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:22
MENU CLOSE

Δανάη Στράτου: Ο Γιάνης υπηρέτησε την εντολή για διαπραγμάτευση

22.09.2019 09:57
Δανάη Στράτου: Ο Γιάνης υπηρέτησε την εντολή για διαπραγμάτευση - Media

 

«Το ΜέΡΑ25 είναι σε διαρκές συνέδριο, οι προγραμματικές μας θέσεις και το πολιτικό μας πλαίσιο τίθενται καθημερινά στη βάσανο της συζήτησης, του εμπλουτισμού και της εμβάθυνσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους προγραμματική αλλά και κινηματική συνεργασία», τονίζει στη «Νέα Σελίδα» η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Δανάη Στράτου.

Μετά την είσοδο του ΜέΡΑ25 στη Βουλή, πού θέτετε τον πήχη για το κόμμα σας στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο;

Ας δούμε λίγο την πολιτική γεωγραφία του Κοινοβουλίου. Εχουμε τα τρία πρώτα κόμματα που ανήκουν ξεκάθαρα στο μνημονιακό τόξο -κόμματα που έχουν ψηφίσει, υπηρετήσει και υπηρετούν μνημόνια ή μνημονιακές επιταγές, αν προτιμάτε το μύθευμα περί εξόδου-, το ΚΚΕ που μεταθέτει τις λύσεις σε ένα αόριστο επέκεινα που θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ένα νεοφασιστικό μόρφωμα και το ΜέΡΑ25. Γιατί ξεκινώ την απάντηση με αυτή την περιγραφή; Επειδή εκ των πραγμάτων εμείς είμαστε που σηκώνουμε και θα σηκώσουμε μέχρι τέλους το βάρος της αντιπολίτευσης, είμαστε αξιωματικά η αντιπολίτευση. Ο πήχης, λοιπόν, έχει τεθεί από την ίδια την πολιτική πραγματικότητα: φέρουμε την ευθύνη να αντιπολιτευτούμε στη λαίλαπα των πολιτικών λιτότητας, απορρύθμισης, ιδιωτικοποίησης και φτωχοποίησης. Γνώμονας είναι αυτό που κάνουμε πάντα, ακόμα κι όταν δεν μας ήξερε και δεν μας υπολόγιζε κανείς: η κατάθεση προτάσεων, θεραπευτικών λύσεων για τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας· με δυο λόγια, να υπηρετήσουμε τη στρατηγική της θετικής αντιπολίτευσης. Δεν έχουμε ως χώρα χρόνο για χάσιμο, απαιτούνται λύσεις ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες. Αυτός είναι ο ρόλος μας, αυτός είναι ο στόχος μας και θεωρώ ότι τον έχουμε υπηρετήσει μέχρι τώρα και στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13