search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:27
MENU CLOSE

Αίτημα της ΑΕΚ στην ΕΕΑ για να μπουν χρήματα της ΠΑΕ στην Αγιά Σοφιά

24.09.2019 16:00
Η προκλητική φιέστα Ερντογάν στην Αγ. Σοφιά (Video) - Media

 

Το αίτημα της ΑΕΚ να χρηματοδοτηθεί η ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και με κεφάλαια της ΠΑΕ, επρόκειτο να συζητηθεί στην σημερινή (24/9) συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ωστόσο η συζήτηση του αιτήματος αναβλήθηκε για τις 3 Οκτωβρίου.

Η Ένωση κάνει χρήση του άρθρου 43 του Νόμου 4603/2019 που ψηφίστηκε επί θητείας Γιώργου Βασιλειάδη στο υφυπουργείο Αθλητισμού, με το εν λόγω άρθρο να προβλέπει συγκεκριμένα τα εξής, σύμφωνα με τον Sport-fm:

«Αθλητικές ανώνυμες εταιρείες μπορούν, ύστερα από άδεια της Ε.Ε.Α:

(α) να χρηματοδοτούν τα ιδρυτικά τους αθλητικά σωματεία για τον σκοπό της ανέγερσης, ανακατασκευής, επισκευής ή και συντήρησης των αθλητικών τους εγκαταστάσεων και,

(β) να αναθέτουν, με δική τους αποκλειστική δαπάνη, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της επιλογής τους, την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο ιδρυτικό τους αθλητικό σωματείο ή σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή στο Ελληνικό Δημόσιο, και τις οποίες έχουν δικαίωμα, βάσει νόμου ή σύμβασης, να χρησιμοποιούν για τις προπονητικές ή και τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Η άδεια της Ε.Ε.Α. της παραγράφου 1 χορηγείται, ύστερα από σχετική αίτηση της ενδιαφερόμενης Α.Α.Ε., εφόσον:

(α) συναινεί το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο στην περίπτωση α’ της παραγράφου 1 ή ο ιδιοκτήτης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περίπτωση β’ της παραγράφου 1,

(β) δεν θίγονται υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τρίτων φυσικών ή νομικών προσώπων,

(γ) δεν θίγεται η οικονομική βιωσιμότητα της Α.Α.Ε. και,

(δ) διαπιστώνεται η νομιμότητα της προέλευσης των κεφαλαίων της χρηματοδότησης.

Αν δεν συντρέχουν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, η σχετική αίτηση απορρίπτεται αιτιολογημένα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:27