28/10/2020 22:31:49

Πανάκριβο συλλεκτικό νόμισμα για τα 60 χρόνια του Αστερίξ (Photos)

Πανάκριβο συλλεκτικό νόμισμα για τα 60 χρόνια του Αστερίξ (Photos) - Media

 

Ο Αστερίξ, ο διάσημος χάρτινος Γαλάτης του René Goscinny και του καρτουνίστα Albert Uderzo, γίνεται φέτος 60 ετών, και η Γαλλία τον τιμά κοσμώντας με το χαρακτηριστικό προφίλ του ένα συλλεκτικό δίευρω.

Το δημοφιλές κόμικ Astérix le Gaulois, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1959 και μαζί με τον Οβελίξ, τον αγαπημένο του Ιντεφίξ και τους υπόλοιπους κατοίκους του γαλατικού χωριού, πέρασε 36 περιπέτειες απέναντι στον Καίσαρα και τους Ρωμαίους εκατόνταρχους και λοιπούς στρατιώτες, που επιβουλεύονταν την ανεξαρτησία του χωριού τους.

Για να τον τιμήσει, η Monnaie de Paris, το γαλλικό, κρατικό ίδρυμα που είναι υπεύθυνο για την «κοπή» των γαλλικών ευρώ, δημιούργησε ένα αναμνηστικό νόμισμα, πραγματικής αξίας δύο ευρώ που απευθύνεται σε συλλέκτες και φυσικά πωλείται πολύ ακριβότερα.

Ήδη στην επίσημη σελίδα τα κομμάτια έχουν εξαντληθεί αλλά μπορεί κανείς να το βρει σε άλλες πλατφόρμες με τιμές που κυμαίνονται από 14 έως 75 ευρώ.

Στην ηλεκτρονικό μαγαζί της Monnaie de Paris πάντως, πωλούνται και άλλα συλλεκτικά μετάλλια με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους ήρωες του δημοφιλούς κόμικ με τιμές για όλα τα πορτοφόλια.

Ο Uderzo ανέλαβε και τη συγγραφή του κόμικ μετά το θάνατο του Goscinny το 1977.

Η σειρά ακολουθεί τα κατορθώματα των ανυπότακτων Γαλατών που αντιστέκονται στη Ρωμαϊκή κατοχή, με τη βοήθεια ενός μαγικού φίλτρου που φτιάχνει ο σεβάσμιος Δρυίδης τους, ο Πανοραμίξ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.