search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:42
MENU CLOSE

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του καμμένου πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Καταστράφηκαν νταλίκες (Photos/Video)

28.09.2019 14:59
ship6

 

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των 538 επιβατών του Champion Olympic στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άρχισε το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου.

Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη σιτγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων

 Τρεις τραυματίες μεταξύ των επιβατών του Champion Olympic

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες του πλοίου Champion Olympic, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά. Πρόκειται, για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Στην Ηγουμενίτσα αναμένεται να φτάσει από λεπτό σε λεπτό ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Σπύρος Βαλσάμης ενώ στο συμβάν βρίσκεται και συντονίζει την κατάσβεση της φωτιάς ο αρχιπύραρχος Θωμάς Ρίζος Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου.

 Ζημιές σε φορτηγά και εμπορεύματα λόγω της φωτιάς στο Olympic Champion

Ολοκληρώνεται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Olympic Champion ενώ αποβιβάζονται και τα φορτηγά από τα γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Ο Κούρδος που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα.

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα που τραβήχτηκαν από drone πάνω από το πλοίο 

 

Σύμφωνα με όλες τα ενδείξεις η φωτιά ξέσπασε σε χώρο κοντά στην πλώρη του πλοίου.

 

Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνος μάσκες.

Ασφαλείς οι επιβάτες

Ασφαλείς είναι όλοι οι επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «OLYMPIC CHAMPION» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στο οποίο το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του, πιθανότατα σε φορτηγό.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου και δόθηκε εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν πέντε άτομα, δύο με εγκαύματα στα κάτω άκρα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ένα ακόμα στη μέση.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εξήλθαν οι τέσσερις από αυτούς ενώ ο ένας παραμένει για νοσηλεία.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Hellenic spirit καιCruise Europa.

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στο OLYMPIC CHAMPION  η κινητοποίηση ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να αποβιβαστούν άμεσα οι 538 επιβάτες και τα 74 άτομα πλήρωμα, ενώ μετά από συντονισμένες προσπάθειες της πυροσβεστικής η φωτιά έσβησε. Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό, ένα πλοιάριο πυρόσβεσης και χερσαία μέσα πυρόσβεσης. 

Μέσα στο πλοίο υπήρχαν 94 φορτηγά και  195 ΙΧ. Έντεκα φορτηγά υπέστησαν ζημιές, μικρές και μεγάλες ενώ ένα από αυτά παραμένει στο γκαράζ του πλοίου και πιθανολογείται ότι είναι αυτό από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στο σημερινό συμβάν, ανέφερε μέσω του facebook ότι «όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα».

Την προανάκριση της υπόθεσης για την πυρκαγιά στο πλοίο έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39