search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:31
MENU CLOSE

Έκτακτη συνεδρίαση του συνασπισμού δυνάμεων που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, ζητά το Παρίσι

10.10.2019 18:58
Έκτακτη συνεδρίαση του συνασπισμού δυνάμεων που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, ζητά το Παρίσι - Media

 

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν ζήτησε την επείγουσα συνεδρίαση του συνασπισμού δυνάμεων που συγκροτήθηκε για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, για να συζητηθεί η τουρκική στρατιωτική επίθεση εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ο Λεντριάν τόνισε πως ο υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμός, στον οποίο μετέχουν πάνω από 30 χώρες, πρέπει να συνεδριάσει το ταχύτερο δυνατό επειδή το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να επωφεληθεί από την αλλαγή που προκαλεί στο πεδίο η τουρκική εισβολή.

«Ο συνασπισμός χρειάζεται να πει σήμερα τι πρόκειται να κάνουμε, πώς εσύ Τουρκία θέλεις να προχωρήσεις και πώς θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των τοποθεσιών όπου κρατούνται οι τζιχαντιστές; Όλα χρειάζεται να τεθούν επί τάπητος ώστε να είμαστε ξεκάθαροι», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:31