search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:14
MENU CLOSE

«Κολαστήριο» σε σχολείο στη Νιγηρία: Αλυσοδεμένοι πάνω από 300 άνδρες και αγόρια – Καθημερινά βασανιστήρια (Video)

15.10.2019 18:39
«Κολαστήριο» σε σχολείο στη Νιγηρία: Αλυσοδεμένοι πάνω από 300 άνδρες και αγόρια - Καθημερινά βασανιστήρια (Video) - Media

 

«Κολαστήριο» έγινε ισλαμικό σχολείο στην πολιτεία Κατσίνα της βόρειας Νιγηρίας, καθώς πάνω από 300 άνδρες και αγόρια ήταν όμηροι 70 ανδρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, οι 70 άνδρες βασάνιζαν και κακοποιούσαν σεξουαλικά τους ομήρους τους.

«Στη διάρκεια της έρευνας, 69 άνθρωποι ηλικίας επτά έως 40 ετών εντοπίστηκαν δεμένοι με αλυσίδες. Άλλα θύματα είχαν υποστεί απάνθρωπη και ταπεινωτική συμπεριφορά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κατσίνα Σανούσι Μπούμπα.

«Κάποιοι από τους κρατούμενους δραπέτευσαν, ενώ περίπου 60 άλλοι παρέμειναν στο σημείο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο σχολείο ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια από έναν μουσουλμάνο ιερωμένο 78 ετών, τον Μάλαμ Μπέλο Αμπντουλαχί Ούμαρ Αλμαζιράι, ο οποίος παρέδωσε τη διεύθυνση στον γιο του.

Σημειώνεται ότι στη βόρεια Νιγηρία τα κορανικά σχολεία είναι πολλά, εξαιτίας της φτώχειας και της απουσίας δημόσιων υπηρεσιών. Πάντως, η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

Μετά το περιστατικό, ο Νιγηριανός πρόεδρος ζήτησε σε ανακοίνωση οι φύλαρχοι να συνεργαστούν με τις Αρχές για να αποκαλύψουν «παράνομες πρακτικές που ισοδυναμούν με κακοποίηση παιδιών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30