search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:35
MENU CLOSE

«Ανάσα» για χιλιάδες επιχειρήσεις: Μειώνεται η προκαταβολή φόρου

16.10.2019 06:39
Ποιες φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιηθούν έως την Τετάρτη 30/9 - Media

Tο «πράσινο» ετοιμάζεται να δώσει το οικονομικό επιτελείο για επανεκκαθάριση του φόρου εισοδήματος με μειωμένη προκαταβολή φόρου, η οποία από το 100%, θα πέσει στο 95% ή 90%, σε πρώτη φάση.

Ήδη, στον τρέχοντα προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί «εφάπαξ μέτρα μείωσης του φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων, ύψους 138 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το τρέχον έτος» λόγω της ανάσας που δίνει το υπερπλεόνασμα, που ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο.

Μάλιστα, το ποσό δεν αποκλείεται να είναι τελικά μεγαλύτερο, εάν τα στοιχεία του Οκτωβρίου επιβεβαιώσουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

.Έτσι, χιλιάδες επιχειρήσεις, θα δουν μειωμένη την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, που πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:35