search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:19
MENU CLOSE

Έτοιμες για συνομιλίες άνευ όρων με το Ιράν οι ΗΠΑ

16.10.2019 17:05
DW: Ούτε το Ιράν, ούτε οι ΗΠΑ θα κέρδιζαν έναν πόλεμο - Media

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να διεξάγουν συνομιλίες με το Ιράν και να συναντηθούν με εκπροσώπους της ιρανικής κυβέρνησης άνευ όρων, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Μπράιαν Χουκ, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Ο (Αμερικανός) πρόεδρος (Ντόναλντ) Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών (Μάικ) Πομπέο εξέφρασαν με αρκετή σαφήνεια την ετοιμότητα των ΗΠΑ να διεξάγουν συνομιλίες με το Ιράν και είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με τους Ιρανούς χωρίς προκαταρκτικούς όρους. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την επιδίωξη μας για την ειρήνη και για την ετοιμότητά μας να εξομαλύνουμε τις σχέσεις, εάν επιτύχουμε μια καθολική συμφωνία», επεσήμανε ο Μπράιαν Χουκ, το επιτελείο του οποίου υπάγεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Χουκ, προσέθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν συρρίκνωση της οικονομίας του Ιράν κατά 14% το 2019, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρή κρίση στην χώρα.

«Αυτή τη στιγμή εξαιτίας των κυρώσεών μας το Ιράν δεν θα μπορέσει περαιτέρω να χρηματοδοτήσει πλήρως τον ήδη ισχνό προϋπολογισμό του για το 2019. Η οικονομία το Ιράν πέρυσι σημείωσε συρρίκνωση κατά 5% η οποία εφέτος θα υπερβεί το 10% . Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η συρρίκνωση αυτή ενδέχεται να φθάσει στο 14%, με αποτέλεσμα το Ιράν να βρεθεί αντιμέτωπο με μια βαθιά ύφεση», είπε ο Χουκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:18