search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:44
MENU CLOSE

Η σοκαριστική περίπτωση Τραμπ!

17.10.2019 08:28
Η σοκαριστική περίπτωση Τραμπ!  - Media

 

Σχετικά με τις συγκρούσεις στο συριακό μέτωπο γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς πολύπλοκων όσο και έντονα αντιφατικών διπλωματικών ενεργειών σε τέτοιο σημείο ώστε να είναι αδύνατο να εξαχθεί ένα συμπέρασμα δίχως τον απόλυτο κίνδυνο να διαψευσθεί πέντε λεπτά αργότερα από τις εξελίξεις – δεδομένου ότι σ’ αυτές παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Τραμπ .  

Αν αναλογιστεί κανείς την ευκολία και την εξάρτηση που δείχνει να έχει ο Αμερικανός πρόεδρος στο να ασκεί  την εξωτερική πολιτική της Αμερικής από το twitter καταλαβαίνει ότι ζούμε σε έναν κόσμο που σε σχέση με αυτόν που ξέραμε έχασε ακόμα και την προσχηματική του σοβαρότητα. Δυστυχώς για όλους, ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι ένα πρόσωπο που βρίσκεται (σε βαθμό κακουργήματος…) σε απόλυτη αντιστοιχία με το αξίωμά του. 

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Η εντύπωση που δίνει πλέον η Αμερική όπως αυτή αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Προέδρου της είναι  στην πιο επιεική εκδοχή, σοκαριστική. Η αμερικανική ισχύς, η αξιοπιστία της χώρας που ρυθμίζει τις τύχες του κόσμου τραυματίζεται ανεπανόρθωτα στο πρόσωπο του Τραμπ…  Η προσωπικότητα αυτή δεν ευτελίζει μόνο την Αμερική αλλά ολόκληρο τον πλανήτη.  

Δεν μιλάμε για έναν πρόεδρο ανίκανο ή που κάνει λάθη∙ όλα αυτά είναι προβλέψιμα  και αντιμετωπίσιμα. Μιλάμε για ένα πρόεδρο ψυχικά ασταθή, ηθικά κατεστραμμένο και πολιτικά απρόβλεπτο σε βαθμό που κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί. 

Τι μας λένε ωστόσο οι περισσότεροι; Ότι ο πρόεδρος  Τραμπ στην σκοπιμότητα της επανεκλογής του, ασκεί διεθνή πολιτική  στο επίπεδο που αυτή γίνεται κατανοητή στον πιο ηλίθιο γελαδάρη του Κάνσας. Αν αυτό ισχύει, πρόκειται για παγκόσμια τραγωδία καθώς σημαίνει ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική αναλύει, ερμηνεύει και επεμβαίνει ως υπερδύναμη στον σύγχρονο κόσμο σύμφωνα με την φιλοσοφία  των γελαδάρηδων των οποίων οι αγελάδες διαθέτουν περισσότερη νοημοσύνη από τους ίδιους. 

Αν η προεδρία του Τραμπ ήταν χολιγουντιανή κωμωδία, θα πεθαίναμε στα γέλια. Ωστόσο, πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυσοίωνο κι επικίνδυνο σύμπτωμα έκπτωσης όπου  η απόλυτη χυδαιότητα επιβραβεύεται και προβάλλεται ως αξία παγκοσμίως – και μάλιστα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:43