search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:40
MENU CLOSE

Από το 2021 και…βλέπουμε το 5G στην Ελλάδα

19.10.2019 13:37
Ενιαίους κανόνες για το 5G εγκρίνει η Κομισιόν - Χαιρετίζει η Huawei - Media

 

Εντός 2020 αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκχώρηση του φάσματος, που θα χρησιμοποιηθεί για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας, 5G, στην Ελλάδα. Η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει στο τέλος της επόμενης χρονιάς με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2021.

Σύμφωνα με το mononews.gr, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης “Επενδύω στην Ελλάδα”. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η θεσμοθέτηση του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου, που αποτελεί τον οδικό χάρτη για την ανάπτυξη σύγχρονων δικτυακών υποδομών στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων, των δικτύων οπτικών ινών, του 5G, των δικτύων WiFi, των υποδομών “έξυπνων” πόλεων, των υποδομών για διαδρόμους “έξυπνης” αυτοματοποιημένης οδήγησης και των πάσης φύσεως υποδομών σταθερών, ασυρματικών και δορυφορικών δικτύων τηλεπικοινωνιών, καθώς και των εξειδικευμένων δικτύων, που λειτουργούν ως διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ, Internet of Things).

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Πιερρακάκης, κατά την ομιλία του και στο θέμα της αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που επίσης περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο νόμου δεν ακουμπά το θέμα της ακτινοβολίας, αλλά προσπαθεί να επιλύσει το χρονίζον θέμα με τις αδειοδοτήσεις και συγκεκριμένα, το θέμα των πολεοδομικών αδειών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37