search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:26
MENU CLOSE

Τροχαίο στο Αίγιο: Τι ισχυρίστηκε ο σημαιοφόρος του Ναυτικού και τελικά τον άφησαν ελεύθερο

23.10.2019 05:54
Τροχαίο στο Αίγιο: Τι ισχυρίστηκε ο σημαιοφόρος του Ναυτικού και τελικά τον άφησαν ελεύθερο - Media

 

Τα όσα είπε χθες το μεσημέρι στην 1η Ανακρίτρια του Ναυτοδικείου Πειραιά ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και αφέθη ελεύθερος αποκαλύπτει το protothema.gr. Ο νεαρός, που το μεσημέρι της 25ης Αυγούστου παρέσυρε με το αυτοκίνητο του και σκότωσε μια 68χρονη γυναίκα και το 15 μηνών εγγονάκι της στις Καμάρες Αιγίου, υποστήριξε ότι είχε καταναλώσει μπύρες, οδηγούσε την ασημί BMW με συνηθισμένη ταχύτητα 80-85 χιλιομέτρων και απέδωσε στις κακοτεχνίες και την κακή κατάσταση του οδοστρώματος την απώλεια ελέγχου του οχήματος που οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα.

Όμως τόνισε, δεν κατάλαβε ότι είχε παρασύρει τη γιαγιά με το εγγονάκι της και όταν του το είπαν, ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν ήξερε τι έκανε.

Μάλιστα στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε με τους δικηγόρους του Αλέξη Κούγια και Ιωάννη Σαμέλη στο Ναυτοδικείο Πειραιά, αμφισβητεί την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που αναφέρει ότι κινούνταν με ταχύτητα 133 χιλιόμετρα την ώρα λέγοντας ότι δεν είχε υπερβεί την μέγιστη Ασφαλή ταχύτητα διέλευσης και τελικά για όλα φταίει η ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Από την πλευρά του ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για νομικό κενό επισημαίνοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «Εις βάρος του εντολέως μας ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης (άρθρο 290Α παρ.1 Π.Κ.), στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκαταλείψεως του χώρου του ατυχήματος (άρθρο 43 παρ. 2α-β ΚΟΚ) και της οδηγήσεως υπό την επήρεια αλκοόλ (ά. 42 παρ.7γ ΚΟΚ). Το κύριο επιχείρημα προς αντίκρουση της κύριας κακουργηματικής κατηγορίας είναι ότι στο άρθρο 290Α Π.Κ. με το οποίο κατηγορήθηκε ο εντολέας μας και για το οποίο προβλέπεται προσωρινή κράτηση, υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο μάλιστα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21