search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:15
MENU CLOSE

Φίλης: Θα περίμενα αντίδραση από τον Καραμανλή για τα «δωράκια» της κυβέρνησης σε επιχειρηματίες ΜΜΕ

24.10.2019 13:25
filhs.jpg

 

«Tο σχέδιο νόμου, έχει κατεύθυνση. Προτείνει την επιστροφή στο παραγωγικό μοντέλο που οδήγησε τη χώρα στην κρίση», ανέφερε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.

«Είναι ένα σχέδιο που δίνει δωράκια σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της ενημέρωσης όπου καταργείται η ονομαστικοποίηση των μετοχών. Θα περίμενα μια αντίδραση από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον ΠτΔ που είχαν δώσει όπως θυμόμαστε μάχη κατά των “νταβατζήδων”», είπε ο κ. Φίλης ενώ αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του υπουργείο Παιδείας, είπε ότι «κεντρική ιδεολογία της κυβέρνησης είναι ότι η Παιδεία παράγει προϊόντα και παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και όχι μόρφωση».

«Η κυβέρνηση σπρώχνει βιαστικά “πελάτες” στα ιδιωτικά κολέγια, καταργώντας δημόσιες δομές εκπαίδευσης», είπε ο κ. Φίλης και προειδοποίησε ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις θα εκτιναχθούν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Αναφορικά με τον διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αρχίζει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι αναγκαίος, με με μια και μόνη προϋπόθεση: να στοχεύει στην ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:15