search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:51
MENU CLOSE

«Πέσιμο» ΚΙΝΑΛ σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2096
24-10-2019
26.10.2019 03:00
fofi_0-2.jpg

 

Τη θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό περιέγραψε η Φώφη Γεννηματά στην τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1, τονίζοντας για ακόμη μια φορά την αυτόνομη πορεία του κόμματος του οποίου ηγείται. Μίλησε για τις απαιτούμενες συναινέσεις σε μια σειρά από μεγάλα ζητήματα, αλλά έβαλε στο στόχαστρό της τόσο την κυβερνητική παράταξη της Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή λένε ότι εξακολουθούμε να είμαστε σκληροί με τον ΣΥΡΙΖΑ και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο ότι είμαι σκληρή εναντίον της κυβέρνησης που έχει μόνο 100 ημέρες στην εξουσία και πρέπει να της δώσουμε χρόνο. Εμείς δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε. Είμαστε οι μόνοι που παρουσιάσαμε σχέδιο για τη χώρα», υποστήριξε αρχικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Είτε τους αρέσει είτε όχι για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια υπάρχει ένα προς το παρόν μεσαίο κόμμα, που σύντομα θα είναι ξανά δυνατό, ανάμεσα στους δύο. Ασκούμε την κριτική μας, προβάλλουμε τις δικές μας θέσεις και ας μετράνε αυτοί την απόσταση που τους χωρίζει από αυτές. Παράλληλα, επιδιώκουμε συναινέσεις στα μεγάλα ζητήματα. Όπως το κάναμε στην ψήφο των αποδήμων, όπως προσπαθούμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την ίδια πολιτική του Τσίπρα», τονίζοντας πως «είμαι απογοητευμένη με την απόφαση του ευρωπαϊκού συμβούλιου και αναρωτιέμαι γιατί είναι ευχαριστημένος ο κ. Μητσοτάκης». Σύμφωνα πάντα με την ίδια «η Ευρώπη ανήμπορη χαϊδεύει τον Ερντογάν και η Ελλάδα την Ευρώπη. Χτυπώ το καμπανάκι του κινδύνου. Πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα, να ακουστεί η φωνή μας. Πρέπει να συνεννοηθούμε σε αυτό το θέμα πριν να είναι αργά».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μάλιστα υποστήριξε ότι «υπάρχουν κομβικά ζητήματα κεντρικής πολιτικής, στα οποία ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί την ίδια πολιτική με τον κ. Τσίπρα». Και αναφερόμενη στα ζητήματα της Οικονομίας σημείωσε ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να διεκδικήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε ένα εσωτερικό μέτωπο» είπε, συμπληρώνοντας πως «το 3,5% στα πλεονάσματα είναι θηλιά στην οικονομία και με αυτή τη θηλιά κάθε κυβέρνηση θα είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει την πολιτική της υπερφορολόγησης».

Εξεταστική για την οικονομία

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αυτό το κλίμα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, μέσα από τη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, επανέφερε στο προσκήνιο την ανάγκη να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την πορεία της οικονομίας από το 2000 μέχρι και σήμερα. «Το κάνουμε γιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει γιατί μπήκαμε σε αυτή την κρίση, να θυσιαστεί το βιοτικό του επίπεδο, να βλέπει τα παιδιά του να μεταναστεύουν στο εξωτερικό», δήλωσε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

«Εγώ τους προσκαλώ όλους να υπογράψουν. Έχει έρθει η ώρα να δούμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά, διότι απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα και είναι πιο εύκολο με ψυχραιμία να πιάσουμε το νήμα. Όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον ρόλο όλων μας, θα είναι πιο εύκολο να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι για να συνεννοηθούμε για όλα τα θέματα», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Πάντως, αυτό που εκπέμπει η Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι δεν θα «συμμετάσχει στην ομερτά» της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται – όπως λένε χαρακτηριστικά – να ανταλλάξουν πυρά οι μεν για την καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή και οι δε για το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:48