search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:36
MENU CLOSE

Μικρές απώλειες στην Ευρώπη, εναλλαγές προσήμων στο Χ.Α.

29.10.2019 12:03
Μικρές απώλειες στην Ευρώπη, εναλλαγές προσήμων στο Χ.Α. - Media

 

Με αρνητικά πρόσημα και μικρές απώλειες, κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τους ενεργούς επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας και στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του “Brexit”.

Πιο συγκεκριμένα, “οι πρεσβευτές των 27 χωρών μελών της ΕΕ, ενέκριναν την παράταση του ‘Brexit’ έως τις 31 Ιανουαρίου 2020”, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Δεκτή έκανε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παράταση του “Brexit” έως την 31η Ιανουαρίου 2020, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με επιστολή που έστειλε στον Ντόναλντ Τουσκ. Ωστόσο, ο κ. Τζόνσον τονίζει στην επιστολή ότι “αποδέχεται την παράταση ενάντια στη θέλησή του και καλεί την Ε.Ε. να μην επιτρέψει άλλες καθυστερήσεις”.

Εν τω μεταξύ, άνοιξε ο δρόμος για πρόωρες κάλπες στη Βρετανία, καθώς στηρίζει τις πρόωρες εκλογές ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την παράταση για το “Brexit” ως τις 31 Ιανουαρίου, από την Ε.Ε

Από την άλλη, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι “αναμένεται η υπογραφή ενός σημαντικού μέρους της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, πριν από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα”, χωρίς ωστόσο, να πει περισσότερα για τον χρόνο υπογραφής.

Όμως η αρμόδια επιτροπή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ αναμένεται να διεξαγάγει μία ψηφοφορία μέσα στο Νοέμβριο, χαρακτηρίζοντας τις κινεζικές εταιρίες “Huawei” και “ZTE” ως απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, απαγορεύοντας στους συνεργάτες τους στις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση σε πρόγραμμα οικονομικού ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, για την αγορά εξοπλισμού, ή υπηρεσιών.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης έχει αναλωθεί σε συνεχείς εναλλαγές προσήμων, ο τζίρος παραμένει στα γνωστά επίπεδα των τελευταίων συνεδριάσεις, με ελαφρώς αυξητικές τάσεις, ελάχιστο το ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων και όλα τα παραπάνω, την ώρα που οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, διατηρούν επαφή με τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 876,24 (+0,45%) και 871,53 μονάδων (-0,09%), ενώ ο τζίρος προσεγγίζει τα 27 εκατ., από τα οποία τα 5,6 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζουν θετικά οι Εθνική (+1,89%) και ΔΕΗ (+1,45%) και αρνητικά οι Cenergy Holdings (-1,17%), 3E (-1,01%) και Σαράντης (-1,25%).

Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών, η πρόσφατη αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα από την S&P, μάλλον, έχει προεξοφληθεί από την τελευταία ανοδική κίνηση της εγχώριας αγοράς, που περίμενε κάτι περισσότερο, ενώ συνεχίζει να προβληματίζει η αδύναμη εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα ήταν θετική ένδειξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη με θετικό πρόσημο και υψηλότερα των 878 μονάδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:36