24/09/2020 11:33:59

Ανεξήγητα φαινόμενα: Γιατί είναι απλά αδύνατο να διπλώσεις ένα χαρτί Α4 πάνω από 7 φορές (Video)

Ανεξήγητα φαινόμενα: Γιατί είναι απλά αδύνατο να διπλώσεις ένα χαρτί Α4 πάνω από 7 φορές (Video) - Media

 

Είναι μερικά πράγματα εκεί έξω που δεν μπορείς να εξηγήσεις με τίποτα. Απλά υπάρχουν και σε εκπλήσσουν. Πρόσφατα διάβασα μια ερώτηση ενός αναγνώστη στο επιστημονικό περιοδικό 'Focus', που πραγματικά με σκάλωσε. Η ερώτηση ήταν 'πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα χαρτί A4'.

To πρώτο που σκέφτηκα ήταν άπειρες, αλλά η πραγματικότητα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Αν προσπαθήσεις να διπλώσεις ένα τέτοιο χαρτί πάνω από επτά φορές θα δεις πώς η προσπάθεια σου θα αποτύχει.

Είναι σχεδόν αδύνατο λόγω του πάχους και του μεγέθους του χαρτιού να διπλωθεί όγδοη φορά. Σύμφωνα μάλιστα με το 'Focus', εξαιτίας αυτής της τεράστιας αύξησης στον όγκο του, αν κάποιος θεωρητικά κατάφερνε να το διπλώσει 26 φορές (είπαμε είναι αδύνατο), τότε το πάχος του χαρτιού θα ξεπερνούσε το ύψος του Έβερεστ.

 

Για την ιστορία, το ρεκόρ Guinness στο δίπλωμα χαρτιού το κατέχει ο Αμερικανός Britney Gallivan, ο οποίος το 2002 όταν ήταν μαθητής λυκείου στην Καλιφόρνια, κατάφερε να διπλώσει ένα χαρτί μήκους 1.200 μέτρων δώδεκα φορές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.