search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:29
MENU CLOSE

Σε ναυτιλιακή εταιρεία των Χανίων κατακυρώθηκε το πλοίο «Θεόφιλος»

31.10.2019 07:30
Σε ναυτιλιακή εταιρεία των Χανίων κατακυρώθηκε το πλοίο «Θεόφιλος» - Media

 

Στην ΑΝΕΝ (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου ΑΕ) περνά το επί χρόνια παροπλισμένο επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος» που ανήκε στην Nαυτιλιακή Eταιρεία Λέσβου.

Το πλοίο είχε παροπλιστεί από το 2013 στον Πειραιά, ενώ στη συνέχεια βρισκόταν στην Ελευσίνα, ενώ είχαν διενεργηθεί και πλειστηριασμοί για την πώλησή του.

Το «Θεόφιλος» ναυπηγήθηκε το 1975 στη Γερμανία και ήρθε στο Αιγαίο το 1996,συνδέοντας ακτοπλοϊκά τη Μυτιλήνη τόσο με τον Πειραιά όσο και με τη βόρεια Ελλάδα.

Το «καμάρι» της Ναυτιλιακής εταιρείας Λέσβου που κατασκευάσθηκε το 1975, βρισκόταν για 4 περίπου χρόνια στο νέο Μόλο Δραπετσώνας και στη συνέχεια εδώ και δυο χρόνια, είχε μεταφερθεί σε «νεκροταφείο» πλοίων, στον κόλπο της Ελευσίνας όπου περίμενε να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που εκκρεμούσαν, για την εκποίησή του.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας επισπεύδει τις διαδικασίες να «καθαρίσει» το λιμάνι της Ελευσίνας από τα κουφάρια των παλιών πλοίων που βρίσκονται εδώ και χρόνια στα αζήτητα και αποτελούν και κίνδυνο, καθώς στέκουν εκεί ημιβυθισμένα και μπορεί να προκαλέσουν θαλάσσια ρύπανση.

Η Ελευσίνα έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, οπότε το «νεκροταφείο» πλοίων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης, είναι ένα από τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθεί.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:27