search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:40
MENU CLOSE

Στα σχέδια της σερραϊκής Kρι-Κρι εργοστάσιο γιαουρτιού στη Βρετανία λόγω…Brexit

04.11.2019 08:59
Στα σχέδια της σερραϊκής Kρι-Κρι εργοστάσιο γιαουρτιού στη Βρετανία λόγω...Brexit - Media

 

Δεύτερο πλάνο για να ξεπεράσει τα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως προκύψουν στη βρετανική αγορά λόγω BREXIT επεξεργάζεται η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ. Με βάση τα σενάρια αυτά, ομαλή έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα επιβαρύνει το κόστος της εταιρείας κατά 2-3% και θα απορροφηθεί από την εταιρεία, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κ. Παναγιώτης Τσινάβος, στο πλαίσιο επίσκεψης δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις Σέρρες, όπως αναφέρει το capital.gr.

Σε ενδεχόμενο άτακτου Brexit ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να προχωρήσει στην παραγωγή του γιαουρτιού της στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τοπικό παίκτη με τον οποίο βρίσκεται σε συζητήσεις. Σήμερα οι εξαγωγές γιαουρτιού στο Ηνωμένο Βασίλειο αγγίζουν τα 18-20 εκατ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν κοντά στο 1/5 των συνολικών της πωλήσεων, ή το ½ των πωλήσεών της στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κ. Παναγιώτης Τσινάβος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η εταιρεία του να αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα και σε άλλα προϊόντα. “Μέσα στην κρίση τολμήσαμε και μπήκαμε σε νέες κατηγορίες, όπως το super spoon. Κι επίσης ετοιμάζουμε νέα λανσαρίσματα” ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφές με εταιρεία αναψυκτικών χωρίς όμως να αποκαλύψει ούτε το όνομα της εταιρείας ούτε το αντικείμενο της συνεργασίας.

Ο κ. Τσινάβος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού συνεργάτη στην εταιρεία υπό τον απαράβατο κανόνα ο έλεγχος αυτής να παραμείνει στα χέρια της οικογένειά του. “Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες κάτω από προϋποθέσεις που θα δώσουν σημαντική ώθηση στην εταιρεία” ανέφερε και συνέχισε “η εταιρεία επενδύει συνεχώς, έχει ελάχιστο δανεισμό, σημαντική ανάπτυξη και είναι κερδοφόρα. Οι μέτοχοι είναι ευχαριστημένοι και δεν βιαζόμαστε να προχωρήσουμε σε εκχώρηση ποσοστού”.

Αναφορικά με το πλάνο ανάπτυξή της ΚΡΙ ΚΡΙ, ο κ. Τσινάβος ανέφερε πως έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις 27 εκατ. ευρώ για την τριετία 2019-2021. Από αυτά τα κεφάλαια τα 12 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, ενώ σημαντικά κεφάλαια θα κατευθυνθούν σε νέα γραμμή παραγωγή παγωτού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:40