26/10/2020 11:44:39

Ποιος δήμος «ανάβει» το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Ποιος δήμος «ανάβει» το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο;  - Media

 

Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων «ανοίγει» το χωριό Ταξιάρχης, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στολίζοντας και «ανάβοντας» το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019.

Υπακούοντας προφανώς στις επιταγές του μάρκετινγκ που θέλει τους καταναλωτές να «γιορτάζουν» δύο και πλέον μήνες τα Χριστούγεννα προκειμένου να καταναλώνουν, το χωριό ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τις 7 Νοεμβρίου, και ενώ η θερμοκρασία είναι ακόμα σκαρφαλωμένη στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της γιορτής ανήκει στην Κοινότητα Ταξιάρχη και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου με στόχο την προβολή του βασικού τοπικού προϊόντος της περιοχής, το οποίο στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία του χωριού.

Ο Ταξιάρχης δραστηριοποιείται με την καλλιέργεια και την πώληση ελάτων, ενώ διαθέτει στην ελληνική αγορά το 70% των χριστουγεννιάτικων δένδρων.

Η Γιορτή Ελάτου και η φωταγώγηση του πανύψηλου ελάτου, το οποίο κοσμεί την πλατεία του Ταξιάρχη, θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού αλλά και των επισκεπτών, στους οποίους θα προσφερθούν ως κέρασμα τοπικά γλυκίσματα και κρασί.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.