25/11/2020 04:01:48

Κακουργηματικές κατηγορίες για τον θάνατο εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ

Κακουργηματικές κατηγορίες για τον θάνατο εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ - Media
 
Το ύστατο χαίρε απέτισαν συγγενείς και φίλοι στον 55χρονο άνδρα που χάθηκε στο εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.
 
Στο μεταξύ έξω από το γραφείο της ανακρίτριας Λαμίας βρίσκονται αυτή την ώρα έξι άτομα, εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του 55χρονου συναδέλφου τους μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί.
 
Πρόκειται για τον διευθυντή του εργοστασίου, τον τεχνικό ασφαλείας, τον προϊστάμενο του τμήματος, τον εργοδηγό και δυο επιστάτες.
 
Οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι βαρύτατες και σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν σε «έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου διά παραλείψεως από κοινού» και «έκθεση από την οποία προκλήθηκε θάνατος του παθόντος διά παραλείψεως από κοινού»
 
Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρίσκονται συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές του εργοστασίου των Εργατικών Κέντρων Φθιώτιδας και Λαμίας και φυσικά συγγενείς τους.
 
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά από δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ ή σε άλλο εργοστάσιο που υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων γεγονός μάλιστα που έχει σχολιαστεί έντονα.
 
Σήμερα το εργοστάσιο παραμένει κλειστό λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το σωματείο, ενώ έγινε και έλεγχος από κλιμάκιο της επιθεώρησης μεταλλείων νοτίου Ελλάδος.
 
Πληροφοριές: TV Star
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.