search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:40
MENU CLOSE

Βολιβία: Ο Μοράλες θα προκηρύξει νέες εκλογές

10.11.2019 12:38
Βολιβία: Ο Μοράλες θα προκηρύξει νέες εκλογές - Media

 

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ανακοίνωσε σήμερα πως θα προκηρύξει νέες εκλογές αφού ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση στην οποία αναφέρεται πως οι εκλογές που διεξήχθησαν στις 20 Οκτωβρίου θα πρέπει να ακυρωθούν εξαιτίας παρατυπιών.

Ο Μοράλες δήλωσε ακόμη πως θα αντικαταστήσει τα μέλη του εκλογικού συμβουλίου, τα οποία δέχθηκαν πυρά μετά τη διατύπωση κατηγοριών για εκλογική νοθεία στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου, τις οποίες κέρδισε ο Μοράλες.

Σημειώνεται πως ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) συνέστησε να διεξαχθούν νέες εκλογές στη Βολιβία και στην προκαταρκτική έκθεσή του για τις εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα τον περασμένο μήνα αναφέρει πως είναι στατιστικά απίθανο ο πρόεδρος Έβο Μοράλες να εξασφάλισε τη διαφορά του 10% που απαιτούνταν για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο.

Ο ΟΑΚ εξέδωσε την προκαταρκτική έκθεσή του αφού ήλεγξε την ψηφοφορία της 20ης Οκτωβρίου αναφέροντας ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα.

Ο Μοράλες ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών, όμως υπήρξαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες για το αποτέλεσμα. Αμφιβολίες δημιουργήθηκαν για τη νίκη του από τον πρώτο γύρο όταν η ηλεκτρονική δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από την καταμέτρηση των ψήφων διακόπηκε ξαφνικά για ένα διάστημα.

Την ίδια ώρα ο Βολιβιανός πρόεδρος ζήτησε διάλογο ανάμεσα στα τα οποία κατέλαβαν έδρες στο κοινοβούλιο στις εκλογές. «Απευθύνω πρόσκληση σε διάλογο με τα (τέσσερα) κόμματα που εξασφάλισαν έδρες στο κοινοβούλιο στις εκλογές», ανέφερε ο Μοράλες σε διάγγελμά του προς τους πολίτες.

Αντίθετα, δεν απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο στις οργανώσεις πολιτών που πρωτοστατούν ήδη από την επομένη των εκλογών στις διαδηλώσεις εναντίον του, που έχουν σημαδευτεί από βίαια επεισόδια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:40