29/09/2020 10:55:33

Σκάνδαλο insider trading: O Λαβίδας δίνει εγγύηση 26 εκατ. δολαρίων για να αποφυλακιστεί

Σκάνδαλο insider trading: O Λαβίδας δίνει εγγύηση 26 εκατ. δολαρίων  για να αποφυλακιστεί - Media

 

Ο γιος ενός πλούσιου στελέχους φαρμακευτικής εταιρείας πρότεινε ένα περίπλοκο πακέτο εγγύησης ύψους 26 εκατ. δολαρίων για να βγει από τη φυλακή στις ΗΠΑ, ενώ περιμένει τη δίκη για τον φερόμενο ρόλο του σε ένα παγκόσμιο σκάνδαλο insider-trading (ανταλλαγή εμπιστευτικών εταιρικών πληροφοριών) που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι ένα από τα έξι άτομα που κατηγορούνται σε αυτό που χαρακτήρισαν οι εισαγγελείς ως ένα σχέδιο που δημιούργησε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. 

Ο κ. Λάβιδας έπαιρνε πληροφορίες για την εταιρεία Ariad Pharmaceuticals Inc. από τον πατέρα του, Θανάση Λαβίδα, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ariad και chief executive της Lavipharm SA, και τις διαβίβαζε σε έναν φίλο του που τις χρησιμοποιούσε για να αποκομίσει κέρδη περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λαβίδας αρνείται, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ ο πατέρας του δεν κατηγορείται.

Η υπόθεση είναι η U.S. v. Nikas, 19-cr-716, στο  δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Η δικαστής της περιφέρειας των ΗΠΑ, Denise Cote, αρνήθηκε αρχικά μια πρόταση εγγύησης ύψους 500.000 δολαρίων που πρόσφερε η νομική ομάδα του Λαβίδα, εξηγώντας ότι θα μπορούσε να διαφύγει για να αποφύγει τη δίωξη. Αντ' αυτού, τον απέστειλε στο ομοσπονδιακό ίδρυμα του Μανχάταν όπου ο κατηγορούμενος για σεξουαλική εκμετάλλευση, Jeffrey Epstein, αυτοκτόνησε τον Αύγουστο.

Ο Λαβίδας, ο οποίος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει με νέα πρόταση εγγύησης: 25 εκατ. δολάρια, τα οποία θα διασφαλίζουν από την πολυτελή κατοικία του στο Upper East Side, ύψους 11,2 εκατομμυρίων δολαρίων, όπου θα είναι περιορισμένος, με «βραχιολάκι», με την έγκυο σύζυγό του και το παιδί του ηλικίας 16 μηνών. Η εγγύηση θα υπογράφεται από τη μητέρα, τη σύζυγό του και τις τρεις αδελφές του, ενώ όλοι τους θα βρεθούν υπόλογοι αν εξαφανιζόταν πριν από τη δίκη του Ιανουαρίου, λένε οι δικηγόροι του.

Επιπλέον, τέσσερις φίλοι και μέλη της οικογένειας θα υπογράψουν μια πρόσθετη εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, με τους τρεις από αυτούς να δεσμεύουν τα σπίτια τους ως επιπλέον ασφάλεια. Ο Λαβίδας θα εξετάσει επίσης την πρόσληψη ιδιωτικών φρουρών για να τον παρακολουθούν.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο κ. Λαβίδας να εγκαταλείψει για πάντα το δικαίωμά του να ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες - όπου είναι πολίτης και έχει ζήσει τη συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ζωής του - καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου και να υποβάλει την οικογένειά του και τους στενούς φίλους του σε τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, προκειμένου να γίνει φυγάς από τη δικαιοσύνη", ανέφεραν οι δικηγόροι του στην επιστολή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.