search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:18
MENU CLOSE

Ανοίγει η αντιπολιτευτική βεντάλια ΣΥΡΙΖΑ – Αντιπερισπασμό διά της καταστολής βλέπει η Αξ. Αντιπολίτευση

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2099
14-11-2019
14.11.2019 04:00
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης ούτε ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του μπορεί να κάνει - Media

 

Εφ’ όλης της ύλης παραμένει η αντιπολιτευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση

Η Προανακριτική πλέον περνά σε επόμενη φάση καθώς, ύστερα απ’ τη σύγκρουση με την πλειοψηφία της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛΛ στο πλαίσιο της Επιτροπής για τα διαδικαστικά, και συγκεκριμένα για την εξαίρεση των Τζανακόπουλου και Πολάκη από τη σύνθεση της Επιτροπής, η κόντρα αναμένεται να ξετυλιχτεί πλέον πάνω στα ζητήματα ουσίας, δηλαδή το περιεχόμενο των καταθέσεων των μαρτύρων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κόντρα χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να υποβαθμίσει την υποχώρησή του – υπό την πίεση και της πλειοψηφίας – από τη συγκρουσιακή στρατηγική των προηγούμενων ημερών ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία της Επιτροπής.

Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ότι Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛΛ λειτουργούν ως «συνήγοροι υπεράσπισης του Φρουζή», καθώς αναπαρήγαγαν «μαζί με πολλά μέσα, ως “βόμβα”, τα όσα κατέθεσε ο κ. Φρουζής στην Προανακριτική περί πιέσεων από εισαγγελικούς λειτουργούς για να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα».

Είναι αυτονόητο, επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου, ότι ως κατηγορούμενος ο κ. Φρουζής «δεν θα ισχυριζόταν κάτι που θα τον ενοχοποιούσε». Από την άλλη, τονίζουν ότι αντιμετωπίζουν τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis με δύο μέτρα και σταθμά, όπως βολεύει κάθε φορά: «Εφόσον Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛΛ, ακόμη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, έχουν παραδεχθεί δημόσια ότι το σκάνδαλο Novartis, την περίοδο που ήταν επικεφαλής της εταιρείας ο κ. Φρουζής, είναι υπαρκτό αλλά μόνο ως προς το σκέλος που αφορά σε χρηματισμούς γιατρών, τότε τους χρηματισμούς γιατρών ποιος τους ενορχήστρωνε; Επικαλούνται ως θύμα δήθεν “σκευωρίας” τον κ. Φρουζή για το σκέλος που αφορά στους πολιτικούς, αλλά την ίδια ώρα τον εγκαλούν ως υπεύθυνο για το σκάνδαλο Novartis που αφορά σε χρηματισμούς γιατρών;» διερωτώνται.

Αντιπερισπασμός διά της καταστολής

Η σύγκρουση για την καταστολή με αφορμή την έφοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και άλλες αστυνομικές επιχειρήσεις, χτύπησε κόκκινο εν όψει και της επετείου του Πολυτεχνείου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού από το προσφυγικό. Σύμφωνα με τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι οι επιλογές της κυβέρνησης ούτε την κοινωνική ειρήνη καταφέρνουν να εξασφαλίσουν, ούτε να αντιμετωπίσουν το έγκλημα και να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών. Αντιθέτως, επικρίνουν τον πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζει κρίσιμα και ευαίσθητα ζητήματα, όπως η ασφάλεια των πολιτών, με όρους ακροδεξιού λαϊκισμού και επικίνδυνων ιδεοληψιών.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανοιχτή συνέλευση στα Γρεβενά, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός ακραίου νεοσυντηριτισμού» και «μιας προσπάθειας επικοινωνιακού αντιπερισπασμού προκειμένου να κρύψουν την αδυναμία τους για να διαχειριστούν στοιχειωδώς το προσφυγικό, να στέλνουνε τα ΜΑΤ απέναντι σε φοιτητές». «Εμείς λέμε ότι η χώρα τούτη έχει μια μακρά παράδοση σε αγώνες, σε διεκδικήσεις» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «ο μέσος Έλληνας πολίτης, ανεξαρτήτως τι ψηφίζει, πιστεύει ότι το 2019 και το 2020 δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη δεκαετία του ‘50, ούτε με τη δεκαετία του ‘60, ούτε με τη δεκαετία του ‘70».

Οι προεκλογικοί μύθοι

Στο πλαίσιο των περιοδειών του πάντως ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να ακολουθεί σταθερά το μοτίβο κριτικής προς την κυβέρνηση, που λέει ότι από τις εκλογές και μετά είναι συνεχής η διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε προεκλογικά και μάλιστα δημιουργώντας τοξικό κλίμα στην κοινωνία. Με άλλα λόγια, φαίνεται στο πλαίσιο των περιοδειών του ο Αλέξης Τσίπρας να επιχειρεί όχι μόνο να υπογραμμίσει τις διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. αλλά και να ενισχύσει τυχόν στοιχεία απογοήτευσης στο ακροατήριο, δηλαδή σε ανθρώπους οι οποίοι, ενδεχομένως, είχαν προσδοκίες για γρηγορότερη και μεγαλύτερη οικονομική ανακούφιση.

Επανέλαβε λοιπόν ότι μια πρώτη διάψευση ήρθε στο μέτωπο της υποτιθέμενης ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης και «αντί για φοροελαφρύνσεις είδαμε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, εμπόδια σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο και επέλαση στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων».

Μια δεύτερη διάψευση, σημείωσε, αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών: «αυτοί που έσπειραν τον διχασμό και το μίσος στον ελληνικό λαό, αυτοί που μας λοιδορήσανε και μας κατηγορήσανε ως προδότες, με το που κέρδισαν τις εκλογές βγήκαν και είπαν ότι όχι μόνο θα την τηρήσουν αυτή την κατά τα άλλα “προδοτική” συμφωνία, αλλά θα την τιμήσουνε κιόλας”» σημείωσε.

Η τρίτη διάψευση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά το προσφυγικό και τα επιχειρήματα Μητσοτάκη πως το θέμα θα λυθεί διά μαγείας, καθώς το δημιουργεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ο πρωθυπουργός υλοποιεί ένα σχέδιο το οποίο είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά το υλοποιεί ανεπιτυχώς, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα έχει κάνει ‘’μπάχαλο”».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01