search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:02
MENU CLOSE

Επιτέλους, άσυλο στη λογική!

14.11.2019 09:04
Επιτέλους, άσυλο στη λογική!  - Media

 

Ο Τσόρτσιλ φέρεται  να είπε σε μιαν από τις εθιμοτυπικές του συναντήσεις με την βασίλισσα ότι δεν υπάρχει θέμα στον κόσμο που να χρειάζεται πάνω από είκοσι λεπτά διαβούλευσης για να λυθεί. Φυσικά, ήταν αδύνατο -και υποθέτω εκτός των ενδιαφερόντων του- να φανταστεί αυτό που πέτυχε η Αριστερά της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα: να συντηρεί ως ανοιχτό θέμα συζήτησης, σαράντα πέντε χρόνια τώρα, την υπόθεση του πανεπιστημιακού ασύλου η οποία φυσικά έχει εκφυλιστεί εντελώς.

Επί σαράντα πέντε χρόνια, η ελληνική κοινωνία δεν έχει αποφασίσει για το «τεράστιο» ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου.

Μια κουβέντα που σε κάθε πολιτισμένη χώρα δεν θα διαρκούσε πάνω από 5 λεπτά, στην Ελλάδα αποτελεί σημείο διχασμού και αντιπαράθεσης σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο. Τι ακριβώς προσπαθούμε να επιλύσουμε σ’ αυτά τα 45 χρόνια; Αν η Δημοκρατία πρέπει να προστατεύεται από τον εαυτό της, μην τύχει και πάρει κανένα τανκ και μπουκάρει στα πανεπιστήμια; Πίσω από αυτή την υπερμεγέθη γελοιότητα, η Αριστερά έστησε ένα από τα δωρεάν «μαγαζιά γωνία» που διαθέτει.  Κοφτήριο κανονικό! 

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώσεις, επέτειοι, γιορτές, παραγιορτές για να κάνουν και επαναστατική γυμναστική οι ροπαλοφόροι της ΚΝΕ και των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων (που είναι και κατά των παρελάσεων),  να ξεμουδιάζουν, να βρίσκεται το επαναστατικό κίνημα σε εγρήγορση και στις επάλξεις, μην και περάσει η παγκόσμια επανάσταση από τα μέρη μας και δεν την προλάβουμε…  Κόμματα με ιδέες περασμένων αιώνων, που έχουν ξεπεραστεί και καταδικαστεί απερίφραστα από την Ιστορία, στην Ελλάδα συνεχίζονται σαν φάρσα, σαν να μας κατατρέχει μια κατάρα… 

Στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ, η αστυνομία απεκάλυψε μιαν αηδιαστική πραγματικότητα που θα έπρεπε να κάνει την κοινωνία να ντρέπεται. Αυτήν την πραγματικότητα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι υπάρχει ακροατήριο στην ελληνική κοινωνία, έσπευσαν να υπερασπιστούν, την παραβίαση δηλαδή της Σχολής από 50 επαγγελματίες καταληψίες (εμπροσθοφυλακή τρομοκρατών) σε ένα πανεπιστήμιο που έχει πάνω από 12 χιλιάδες φοιτητές.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν στο πεζοδρόμιο να υπερασπιστούν τις γιάφκες με τα στουπιά και τα εύφλεκτα υλικά, την απίστευτη βρώμα και δυσωδία των χώρων παρασκευής μολότοφ, τα κράνη και τον εξοπλισμό ομάδων κρούσης, όλο τον εγκληματικό εσμό  που λυμαίνεται ατιμώρητα τους πανεπιστημιακούς χώρους σα να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. 

Συζητούμε μέρες τώρα για το αν η αστυνομία έπρεπε να τηρήσει το νόμο, λες κι αυτό είναι κάτι πρωτοφανές, και όχι για το αίσχος των παρακρατικών τσογλανιών που δρουν εντεταλμένα στους πανεπιστημιακούς χώρους στους οποίους πουλάνε νταβατζιλίκι κανονικό, με διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, λαθραίων, σωματεμπορίας, διατηρούν παρασκευαστήρια μολότοφ εξάγοντας  χωροταξική τρομοκρατία στις γύρω περιοχές, υποθάλποντας τρομοκράτες και εγκληματίες, εκπαιδεύοντας παράλληλα και Ευρωπαίους μεταπτυχιακούς σπουδαστές της τρομοκρατίας, προάγοντας καινοτόμες ιδέες για το πώς θα ληστεύουμε τράπεζες, προποτζίδικα, ψιλικατζίδικα κλπ, μαζί με τους συντρόφους του κοινού ποινικού δικαίου…    

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:02