search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:49
MENU CLOSE

Ισπανία: Νέα διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας

16.11.2019 14:54
Ισπανία: Νέα διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας - Media

 

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρκελόνης, εκφράζοντας την εναντίωσή τους, καθώς πριν από έναν και πλέον μήνα, ένα ισπανικό δικαστήριο ανακοίνωσε σκληρές ποινές φυλάκισης κατά των ηγετών του αποσχιστικού κινήματος στην Καταλονία.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον σταθμό Σαντς της Βαρκελόνης, με μερικούς από αυτούς να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, ενώ μερικοί άλλοι συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, υπακούοντας σε κάλεσμα της αποσχιστικής ομάδας (CDR) που κάλεσε τους διαδηλωτές να εμφανιστούν σε εννέα σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Βαρκελόνη, ελπίζοντας ότι θα προκληθεί αυτό, που περιέγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως μία “συνολική κατάληψη” των σιδηροδρομικών σταθμών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η διαμαρτυρία περιορίστηκε σε έναν μόνο σιδηροδρομικό σταθμό και οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν μετά από περίπου μία ώρα, συμμετέχοντας σε μία μεγαλύτερη ομάδα διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον σταθμό.

Μερικοί από τους διαδηλωτές αυτούς κρατούσαν αποσχιστικές σημαίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:46