search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:24
MENU CLOSE

Βολιβία: Η «μεταβατική» πρόεδρος δέχεται απειλές για τη ζωή της

18.11.2019 22:01
Βολιβία: Η «μεταβατική» πρόεδρος δέχεται απειλές για τη ζωή της - Media

 

Η 52χρονη Άνιες επρόκειτο να επισκεφθεί την επαρχία Μπένι, στη βορειοανατολική Βολιβία, αλλά το ταξίδι ματαιώθηκε, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αρτούρο Μουρίγιο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λα Πας. Στην υπόθεση αυτή «εμπλέκονται» πρόσωπα από τη Βενεζουέλα, την Κούβα και την Κολομβία, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Αυτή η «εγκληματική ομάδα διαπιστώθηκε ότι σχεδίαζε μια επίθεση εναντίον της Άνιες», είπε ο υπουργός.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση είχε ζητήσει από Βενεζουελάνους αξιωματούχους να εγκαταλείψουν τη χώρα και κατηγόρησε την Κούβα ότι υποκινεί τις ταραχές. Τόσο η Κούβα όσο και η Βενεζουέλα ήταν στενοί σύμμαχοι του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα εν μέσω των κινητοποιήσεων και μετά τις καταγγελίες για νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Μοράλες έφυγε στο Μεξικό αλλά οι υποστηρικτές του πραγματοποιούν διαδηλώσεις, αποκλείουν δρόμους και συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας. Συνολικά 23 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα σε αυτές τις ταραχές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:24