search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:53
MENU CLOSE

Επιστολή – κάλεσμα Θεοδωρικάκου σε 332 δημάρχους για την έμφυλη βία

23.11.2019 09:38
Σε προληπτική καραντίνα ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά από επαφή με κρούσμα κορωνοϊού   - Media

 

Να συμβάλλουν εμπράκτως στη διάδοση του μηνύματος πως η έμφυλη βία είναι καταδικαστέα και να αναλάβουν συλλογικές δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καλεί με επιστολή του τους δημάρχους όλης της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που καθιέρωσε ο ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.  

Στην επιστολή του προς τους 332 δημάρχους ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνει ότι ήδη η τηλεφωνική γραμμή “SOS 15900” του δικτύου της γενικής γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, από την έναρξη της λειτουργίας της στις 11/3/2011 έως σήμερα, έχει δεχθεί 37.482 κλήσεις για καταγγελίες έμφυλης βίας. 

Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι σοβαρότατες τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, επισημαίνει στην επιστολή του ο υπουργός, καλώντας τους δημάρχους μέσω των δραστηριοτήτων που προγραμματίζονται την 25η Νοεμβρίου στους δήμους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εκρίζωση της έμφυλης βίας και να συμβάλλουν εμπράκτως στη διάδοση του μηνύματος πως “η βία είναι καταδικαστέα και δρούμε συλλογικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος”. 

Τέλος, με δεδομένη την “ευαισθησία που επιδεικνύεται σε ζητήματα κοινωνικής φύσεως”, σημειώνει ο υπουργός, “επιβάλλεται όλοι να κινητοποιηθούμε έτσι ώστε να αναδειχθεί το μείζον αυτό πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες Ελληνίδες, να προστατεύσουμε όσες το έχουν ανάγκη, αλλά και κυρίως να διαμορφώσουμε τις απαραίτητες συνθήκες έτσι ώστε να εκριζωθεί η έμφυλη βία από την Ελλάδα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:53