search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:31
MENU CLOSE

«Θερίζει» η επιδημία ιλαράς στη Σαμόα: 3.000 κρούσματα, 42 νεκροί

29.11.2019 07:05
Σαμόα: Κόκκινο πανί έξω από τα σπίτια όσων δεν έχουν εμβολιαστεί για ιλαρά - Media

 

Κι άλλες χώρες ανακοίνωσαν ότι στέλνουν σήμερα εσπευσμένα αεροπορικώς ιατρικό προσωπικό και εφόδια για να αντιμετωπιστεί η επιδημία ιλαράς στη Σαμόα η οποία εξώθησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα τις αρχές στη νησιωτική χώρα του Ειρηνικού Ωκεανού να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 42 θανάτους, με τα κρούσματα στη συντριπτική πλειονότητά τους να είναι παιδιά ηλικίας μικρότερης των 4 ετών.

Η θεαματική μείωση της ανοσοποίησης τα τελευταία χρόνια στη Σαμόα έκανε τον πληθυσμό εξαιρετικά ευάλωτο σε ξεσπάσματα επιδημιών, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να υπογραμμίζει ότι μόλις το 31% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Τα σχολεία έχουν κλείσει στο νησί των περίπου 200.000 κατοίκων και βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική εκστρατεία εμβολιασμού. Η κυβέρνηση του νησιού που βρίσκεται στον ισημερινό, ανάμεσα στη Χαβάη και τη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε ότι έχουν πλέον εμβολιαστεί 50.068 άνθρωποι.

Το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για 3.149 κρούσματα ιλαράς από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν κηρύχθηκε η επιδημία – τα 213 μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες. Από τους 197 ασθενείς που νοσηλεύονται, 20 είναι μικρά παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση και 3 είναι έγκυες, διευκρίνισε.

Οι θάνατοι έχουν φθάσει πλέον τους 42, με τη συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων να είναι παιδιά ηλικίας μικρότερης των 4 ετών.

Η γειτονική Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε πως στέλνει περισσότερα εφόδια και προσωπικό, ανάμεσά τους ομάδες εντατικολόγων, νοσηλευτές ειδικευμένους στον εμβολιασμό, καθώς και ιατρικό προσωπικό που γνωρίζει άπταιστα την τοπική γλώσσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:30