search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:17
MENU CLOSE

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση ενόπλων εναντίον οχήματος ιαπωνικής ΜΚΟ (Photos)

04.12.2019 08:57
Τρομακτική καραμπόλα 100 αυτοκινήτων στο Τέξας – Πέντε νεκροί και 30 τραυματίες (Videos)  - Media

 

Σοκαρισμένος από τον θάνατο του Τέτσου Νακαμούρα, του επικεφαλής της ιαπωνικής μκο ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα σε επίθεση στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

“Σοκαρίστηκα που σκοτώθηκε κατ΄αυτόν τον τρόπο”, είπε ο Άμπε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι ο αφγανικός λαός είχε ευχαριστήσει για τη συνεισφορά του τον Νακαμούρα, ο οποίος ήταν ιδρυτής και επικεφαλής της μκο Peace Japan Medical Services.

Έξι άνθρωποι, περιλαμβανομένου του Νακαμούρα σκοτώθηκαν σήμερα όταν άγνωστοι ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον ενός οχήματος στην Τζαλαλαμπάντ, την πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας του Αφγανιστάν Νανγκαρχάρ, ανακοίνωσαν νωρίτερα αξιωματούχοι.

Οι ένοπλοι διέφυγαν μετά την επίθεση και μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όπως είπε ο Σοχράμπ Καντέρι, ένα μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Νανγκαρχάρ.

Ο δρ. Τέτσου Νακαμούρα ασχολούνταν με έργα ανοικοδόμησης στους τομείς της άρδευσης και της γεωργίας της χώρας, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Τραυματίστηκε σοβαρά και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

“‘Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Τζαλαλαμπάντ, αποφασίστηκε η μεταφορά του μέσω της Μπαγκράμ –μιας αεροπορικής βάσης βορείως της Καμπούλ– αλλά ευρισκόμενος στο αεροδρόμιο της Τζαλαλαμπάντ κατέληξε”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της επαρχίας Αταουλάχ Κογιάνι.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν πέντε Αφγανοί που συνόδευαν τον Νακαμούρα.

Ο 73χρονος ιάπωνας γιατρός ήταν γνωστός στην περιοχή, όπου εργαζόταν και ζούσε από το 1984 που ξεκίνησε να θεραπεύει λεπρούς ασθενείς ανάμεσα στους αφγανούς πρόσφυγες στο Πακιστάν.

Η οργάνωσή του δραστηριοποιείται στο ανατολικό Αφγανιστάν από το 1991 που ο Νακαμούρα είχε ιδρύσει μια κλινική, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Έκτοτε είχε επικεντρώσει το έργο της στον τομέα της άρδευσης και της γεωργίας σε συνεργασία με τον FAO, τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Οι επιθέσεις εναντίον μκο στο Αφγανιστάν σπανίζουν. Ωστόσο η σημερινή ακολουθεί μια άλλη εναντίον οχήματος του ΟΗΕ στην Καμπούλ, στις 29 Νοεμβρίου, κατά την οποία είχε σκοτωθεί ένας Αμερικανός, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:17