search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:57
MENU CLOSE

Τσίπρας κατά κυβέρνησης για Τουρκία: Είναι σε βέρτιγκο – Σαθρό το μοντέλο διακυβέρνησης (Photo)

04.12.2019 11:14
4972199

 

Σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά άσκησε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναρωτήθηκε εάν υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός ή ασχολούνται μόνο με την ικανοποίηση ρουσφετιών διαφθοράς.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αυτή η στάση εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους και πρόσθεσε: «Εδώ και πέντε μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει την τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Ερντογάν τον Σεπτέμβριο και δεν έθεσε το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενόμενου. Όλο το διάστημα η κυβέρνηση έκρυβε τις προκλήσεις, τις άφηνε αναπάντητες και δεν ζητούσε την επιβολή των κυρώσεων και ακολουθούσε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού με τον βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κίνηση της Τουρκίας με την Λιβύη βρήκε απροετοίμαστη και χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης την ελληνική κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στη χθεσινή κατάσταση όπου «οι πηγές του υπουργείου ‘Αμυνας διέρρευσαν ότι θα παγώσουν τα ΜΟΕ και μετά υπήρξαν άλλες πηγές που διέψευσαν και είπαν ότι τα ΜΟΕ θα συνεχιστούν» για να ρωτήσει ρητορικά:

«Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια και η γνώση τους περιορίζεται στο πώς θα θα διορίσουν κομματικά στελέχη και πώς θα ικανοποιήσουν ρουσφέτια διαφθοράς;».

Συνεχίζοντας είπε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο, τα πράγματα είναι σοβαρά και διαχειρίζονται κρίσιμα πράγματα», είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό στην σημερινή του συνάντηση με τον Ερντογάν «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ζητήσει να σταματήσουν οι προκλήσεις, να ζητήσει να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία με την Λιβύη, να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και να τηρηθεί η Κοινή Δήλωση Ευρώπης Τουρκίας».

«Προβληματικό το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, θα συμβάλλουμε με τροπολογίες»

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων που είναι και ένα από τα θέματα της συνεδρίασης της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση, προσήλθε στον διάλογο και έκανε υποχωρήσεις από την αρχική του θέση. Εν τούτοις διακρίνει προβλήματα στο νομοσχέδιο που κατέθεσε προχθές η κυβέρνηση μολονότι πράγματι αυτό βασίστηκε σε μια κοινή συνισταμένη των απόψεων που κατατέθηκαν στην διακομματική επιτροπή.

Ενδεικτικά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το νομοσχέδιο «δεν ανταποκρίνεται ούτε στο αίτημα των ελλήνων της διασποράς να εκλέγονται, ούτε στην ανάγκη για διαυγή κατοχύρωση της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία» καθώς και πως δεν ικανοποιεί ούτε την ομογένεια.

Προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει με προτάσεις και τροπολογίες στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή προκειμένου να υπάρξουν διορθώσεις.

Απάντηση Μαξίμου: Τόσος είναι…

Άμεση ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πολιτική της στα ελληνοτουρκικά, κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν: «Μια ακόμα κίνηση πολιτικής ανωριμότητας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λίγες ώρες πριν από μια σημαντική για τα εθνικά μας συμφέροντα, συνάντηση του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πετάξει πάλι λάσπη. Μόνον αυτό ξέρει να κάνει. Γιατί τόσος είναι».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:51