03/07/2020 14:19:19

Οι δημότες Γαλατσίου συμμετείχαν σε Χριστουγεννιάτικα «Δρώμενα» (Photos)

Οι δημότες Γαλατσίου συμμετείχαν σε Χριστουγεννιάτικα «Δρώμενα» (Photos) - Media

 

Το πνεύμα των Χριστουγέννων φέτος ξεκίνησε από το Γαλάτσι! Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στους δρόμους της αγοράς του Γαλατσίου ξεκίνησε μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους!

Εντυπωσιακά καλλιτεχνικά δρώμενα συνέβησαν στους κεντρικούς δρόμους του Γαλατσίου από τις 17.00 έως και τις 22.00. Το διευρυμένο Χριστουγεννιάτικο ωράριο της αγοράς βοήθησε τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά κυρίως τους επισκέπτες που έκαναν αβίαστα τα ψώνια τους, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικά θεάματα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική και η ανταπόκριση πολύ θερμή, αναπόφευκτα δεδομένης της ποιότητας των δράσεων. Ακροβάτες, εικαστικοί, μουσικοί μέχρι και η παγκοσμίου φήμης ομάδα Compagnie des Quidams που ήρθε αποκλειστικά από την Γαλλία, συμμετείχαν στα Δρώόμενα.

Πιο συγκεκριμένα οι Dirty Athens Brass Band με πνευστά και κρουστά έφεραν ήχους απ’ όλη την υφήλιο με πολύ κέφι και ρυθμό! Οι Mr and Mrs Bubble ταξίδεψαν τα παιδιά στον κόσμο της μαγείας και του ονείρου γεμάτο από γιγαντιαίες σαπουνόφουσκες!

Η Ορχήστρα των Χωμάτων καθοδήγησε τους μικρούς και μεγάλους δημιουργούς στην κατασκευή μοναδικών οριγκάμι - «Με ψαλίδι και χαρτί να φτιάξουν τέχνη μαγική!», ενώ ο εικαστικός Γιώργος Τσεριώνης δημιούργησε Χριστουγεννιάτικα αναμνηστικά για όλους τους «μαθητές» του!

Η αποκορύφωση των δράσεων ήταν όμως στην πλατεία Μανδηλαρά. Αρχικά την σκηνή κατέλαβε η καλλιτεχνική κολεκτίβα Cirko Cachivache που εντυπωσίασε με τον συνδυασμό της αστείρευτης ενέργειας και της παιδικής τρέλας των μουσικών με τα εναέρια ακροβατικά και τους ζογκλέρ!

Η ημέρα έκλεισε με την ομάδα Compagnie des Quidams και το μοναδικό τους θέαμα «Herbert’s Dream», ένας συνδυασμός ονειρικού θεάτρου, ακροβατικών και φαντασιακής σκηνογραφίας.

Ο Δήμος Γαλατσίου, έδωσε το μήνυμα των φετινών Χριστουγέννων με αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Ένα μήνυμα χαράς και καλής διάθεσης που τόσο πολύ χρειαζόμαστε όλοι μας και ιδιαίτερα οι τοπικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.