05/12/2020 11:02:16

Βεβήλωσαν πάνω από 100 τάφους σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία (Photos)

Βεβήλωσαν πάνω από 100 τάφους σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία (Photos) - Media

 

Μια σβάστικα ζωγράφισαν πάνω σε περισσότερους από 100 τάφους σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία, ως μέρος μιας επιρροής αντισημιτικών επιθέσεων στη χώρα.

Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα μετά τον βανδαλισμό 107 τάφων στο Westhoffen, κοντά στο Στρασβούργο.

Η πράξη καταδικάστηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανέφερε την Τρίτη το βράδυ: «Οι Εβραίοι είναι η Γαλλία. Όσοι τους επιτίθενται, ακόμα και στους τάφους τους, δεν αξίζουν της ιδέας που έχουμε για τη Γαλλία. Ο αντισημιτισμός είναι ένα έγκλημα και θα το καταπολεμήσουμε, στο Westhoffen όπως παντού, μέχρι οι νεκροί μας να αναπαυθούν εν ειρήνη».

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Christophe Castaner, επισήμανε την «απάνθρωπη πράξη αντισημιτισμού», ανακοινώνοντας σχέδια για την ίδρυση ενός νέου εθνικού γραφείου για την καταπολέμηση εγκλημάτων μίσους.

Με 500.000 Εβραίους, η Γαλλία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη κοινότητα Εβραίων στην Ευρώπη. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η χώρα έχει δει μια ανησυχητική αύξηση κατά 74% στις αντισημιτικές επιθέσεις, ενώ οι αρχές ανέφεραν ότι υπήρξαν 541 περιστατικά που καταγράφηκαν πέρυσι, σε σύγκριση με τα 311 περιστατικά το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.