search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:05
MENU CLOSE

Βεβήλωσαν πάνω από 100 τάφους σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία (Photos)

06.12.2019 15:39
Βεβήλωσαν πάνω από 100 τάφους σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία (Photos) - Media

 

Μια σβάστικα ζωγράφισαν πάνω σε περισσότερους από 100 τάφους σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία, ως μέρος μιας επιρροής αντισημιτικών επιθέσεων στη χώρα.

Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα μετά τον βανδαλισμό 107 τάφων στο Westhoffen, κοντά στο Στρασβούργο.

Η πράξη καταδικάστηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανέφερε την Τρίτη το βράδυ: «Οι Εβραίοι είναι η Γαλλία. Όσοι τους επιτίθενται, ακόμα και στους τάφους τους, δεν αξίζουν της ιδέας που έχουμε για τη Γαλλία. Ο αντισημιτισμός είναι ένα έγκλημα και θα το καταπολεμήσουμε, στο Westhoffen όπως παντού, μέχρι οι νεκροί μας να αναπαυθούν εν ειρήνη».

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Christophe Castaner, επισήμανε την «απάνθρωπη πράξη αντισημιτισμού», ανακοινώνοντας σχέδια για την ίδρυση ενός νέου εθνικού γραφείου για την καταπολέμηση εγκλημάτων μίσους.

Με 500.000 Εβραίους, η Γαλλία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη κοινότητα Εβραίων στην Ευρώπη. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η χώρα έχει δει μια ανησυχητική αύξηση κατά 74% στις αντισημιτικές επιθέσεις, ενώ οι αρχές ανέφεραν ότι υπήρξαν 541 περιστατικά που καταγράφηκαν πέρυσι, σε σύγκριση με τα 311 περιστατικά το 2017.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:04