search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:23
MENU CLOSE

Στις ΗΠΑ «κόβουν» συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων λόγω…Τραμπ

06.12.2019 16:49
usa-cold-ena

 

Η Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει όλες τις αγορές νέων οχημάτων για στόλους κρατικών κυβερνήσεων από τη General Motors, την Toyota και τη Fiat Chrysler Automobiles και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Donald Trump.

Μεταξύ 2016 και 2018, η Καλιφόρνια αγόρασε οχήματα αξίας 58,6 εκατ. δολαρίων από τη GM, οχήματα αξίας 55,8 εκατ. από την Fiat Chrysler, οχήματα αξίας 10,6 εκατ. δολαρίων από την Toyota και οχήματα αξίας 9 εκατ. δολαρίων από την Nissan.

Τον περασμένο μήνα, η GM, η Toyota, η Fiat Chrysler και μέλη της εμπορικής ένωσης Global Automakers υποστήριξαν την προσπάθεια της διοίκησης του Trump να εμποδίσει την Καλιφόρνια να θέσει αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων, τα οποία είναι πιο «σκληρά» από τα εθνικά πρότυπα που έχει ορίσει η Ουάσιγκτον.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν σχολίασαν την απαγόρευση εξαγοράς των οχημάτων που ανακοίνωσε η Καλιφόρνια.

Από τον Ιανουάριο, η Πολιτεία θα αγοράσει αυτοκίνητα μόνο από τις εταιρείες που αναγνωρίζουν τη νομική εξουσία της Καλιφόρνιας να καθορίσει πρότυπα εκπομπών.

Αυτές οι αυτοκινητοβιομηχανίες περιλαμβάνουν τις εταιρείες Ford, Honda, BMW και Volkswagen Group, οι οποίες έκαναν μια συμφωνία με την Καλιφόρνια τον Ιούλιο για να ακολουθήσουν τα αναθεωρημένα πρότυπα εκπομπών ρύπων στα οχήματά τους.

«Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που έχουν επιλέξει να βρίσκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας θα είναι στο χαμένοι τέλος της αγοραστικής δύναμης της Καλιφόρνιας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολιτείας Gavin Newsom.

 

 

Η Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας αγόρασε οχήματα αξίας 69,2 εκατ. δολαρίων από τη Ford, οχήματα αξίας 565.000 δολαρίων από την Honda και κανένα όχημα από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

 

Το κράτος επίσης αποκάλυψε ότι αμέσως δεν θα επιτρέψει πλέον στις κρατικές υπηρεσίες να αγοράσουν sedans με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με εξαιρέσεις για ορισμένα οχήματα δημόσιας ασφάλειας.

 

Οι κανόνες εκπομπών ρύπων της Καλιφόρνιας έχουν υιοθετηθεί από άλλες 13 Πολιτείες.

 

Πρόσφατα η Καλιφόρνια και 22 άλλες αμερικανικές Πολιτείες αμφισβήτησαν την απόφαση της διοίκησης του Trump να ανακαλέσει τη νομική εξουσία της Καλιφόρνιας για τον καθορισμό κανόνων εκπομπών ρύπων στα οχήματα και απαιτεί έναν αυξανόμενο αριθμό οχημάτων μηδενικών εκπομπών.

 

Η κίνηση ακολουθεί μια ξεχωριστή αγωγή που κατατέθηκε το Σεπτέμβριο από τα κράτη εναντίον της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας που επιδιώκει να ακυρώσει έναν παράλληλο προσδιορισμό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:22