01/06/2020 21:54:01

Αμηχανία των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για τους εξευτελισμούς διαδηλωτών (Video)

Αμηχανία των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για τους εξευτελισμούς διαδηλωτών (Video) - Media
 
Με εμφανή αμηχανία επιχειρούν συνδικαλιστές της αστυνομίας να εξηγήσουν τις καταγγελίες, αλλά και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, για εξευτελιστική συμπεριφορά αστυνομικών προς διαδηλωτές, τόσο την Παρασκευή στις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όσο και στο Πολυτεχνείο.
 
«Μια αποτύπωση μιας συγκεκριμένης στιγμής, η φωτογραφία» δήλωσε στο Kontra Channel ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Νίκος Ρήγας προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αστυνομικής βαρβαρότητας χθες μετά την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
 
«Από την φωτογραφία μπορείτε να ακαταλάβετε ότι οι υπόλοιποι συνάδερφοι τον έχουν πιάσει;» ρώτησε αρχικά υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι «η βία είναι κάτι που πρέπει να αποδειχθεί».
 
Μετά επικαλέστηκε μια κατάσταση «πολέμου και μάχης»... και τους «καμμένους αστυνομικούς» όλων των προηγούμενων χρόνων (μια κλισέ απάντηση για την αστυνομική βία).
 
«Σε μια κατάσταση πολέμου και μάχης που δεν την έχετε ζήσει αλλά την ζούμε εμείς οι αστυνομικοί. Κάποια αποτύπωση στιγμής είναι κάτι όχι σίγουρο ότι έχει συμβεί».
 
Μετά τους «ελέγχους» στους οποίους υπόκεινται η Αστυνομία, που όπως φαίνεται δεν καταλήγουν ποτέ πουθενά όταν τα περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας επαναλαμβάνονται... με τελευταία «αναβάθμιση» των μεθόδων το «ξεγύμνωμα» διαδηλωτών.
 
«Στην Αστυνομία προΐστανται εισαγγελικός λειτουργός, από το Εσωτερικών υποθέσεων, ποινικά δικαστήρια, από την κοινή γνώμη, τα ΜΜΕ. Είμαστε ένας φορέας που μόνο ελεγχόμαστε» είπε μεταξύ άλλων χωρίς πάντως να πείσει
 
«Συχνά οδηγούμαστε σε πειθαρχικούς ελέγχους αλλά το μόνο που έχει μείνει είναι η φωτογραφία της στιγμής» γιατί όπως είπε «δεν υπάρχει κάτι στα ποινικά δικαστήρια, ούτε στα πειθαρχικά δίκαια».
 
«Το μόνο που μένει είναι η εικόνα εκείνης της στιγμής που έχει παιχτεί από κάποιους που έχουν τους δικούς τους λόγους», ισχυρίστηκε.
 

Πληροφορίες: avgi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.