search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:17
MENU CLOSE

Γ. Σακελλαρίδης: Οι χθεσινές περιπτώσεις αστυνομικής βίας δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά

07.12.2019 11:21
Γ. Σακελλαρίδης: Οι χθεσινές περιπτώσεις αστυνομικής βίας δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά - Media

 

«Κάποιοι θα πουν ότι το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει μία στιγμή και δεν αποδίδει τις πραγματικές συνθήκες. Αυτό που τρομάζει πλέον είναι τί συμβαίνει όταν δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό ή όταν δεν υπάρχει το θάρρος να γίνουν καταγελλίες, όταν κλείνουν τα φώτα και μακριά από τα πλήθη», τονίζει ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Ειδικότερα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδη έγραψε στα social media:

Οι χτεσινές περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Έρχονται να προστεθούν σε ένα γαϊτανάκι πολλών δεκάδων περιστατικών που γίνονται συστηματικά και έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά.

Προασαγωγές στον σωρό που κάποιες πρέπει να μετατραπούν σε συλλήψεις με κοινότυπες κατηγορίες «περί αντίστασης και εξύβρισης» και μόνους μάρτυρες τους αστυνομικούς.

Ξύλο μετά μανίας σε όποιον/α βρεθεί στον διάβα του, δικαιολογούμενο με τη λογική ότι “αφού βρέθηκε εκεί κάτι έκανε”.

Διαπομπεύσεις, δημόσιοι εξευτελισμοί, ξεγυμνώματα στη λογική «έχω τα νεύρα μου και θα κάνω ό,τι γουστάρω γιατί μπορώ».

Οι ΕΔΕ σπάνια απέδιδαν καρπούς, αλλά το γεγονός ότι ούτε μία τυπική ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ και την πολιτική ηγεσία δεν βγαίνει και ούτε μία ΕΔΕ δεν ανακοινώνεται, πλέον δίνει το πράσινο φως στα διάφορα σώματα της Αστυνομίας να βγάλουν τα απωθημένα τους χωρίς φόβο και με όλο τους το πάθος.

Κάποιοι θα πουν ότι το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει μία στιγμή και δεν αποδίδει τις πραγματικές συνθήκες. Αυτό που τρομάζει πλέον είναι τί συμβαίνει όταν δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό ή όταν δεν υπάρχει το θάρρος να γίνουν καταγελλίες, όταν κλείνουν τα φώτα και μακριά από τα πλήθη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:14