search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:38
MENU CLOSE

Ιράκ: Έξι τραυματίες από επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική βάση κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης

09.12.2019 08:02
Ιράκ: Τρεις νεκροί από επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσης των ΗΠΑ - Media

 

Τέσσερις ρουκέτες έπεσαν σήμερα σε στρατιωτική βάση δίπλα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες προκαλώντας τον τραυματισμό έξι ανθρώπων, ανακοίνωσε ο στρατός.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι οι τραυματίες είναι μέλη της ομάδας ελίτ καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της μοναδικής μονάδας του ιρακινού στρατού την οποία εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν οι ΗΠΑ σε μια χώρα όπου οι φιλο-ιρανικές πολιτοφυλακές δεν έχουν σταματήσει να αυξάνουν την επιρροή τους και πλέον έχουν ενσωματωθεί στις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι δύο από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο στρατός του Ιράκ επεσήμανε πως εντόπισε τις βάσεις εκτόξευσης των ρουκετών, καθώς και άλλα βλήματα που δεν έχουν εκραγεί, γεγονός που τον κάνει να πιστεύει ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση ήταν μεγαλύτερη.

Στη βάση που έγινε στόχος σήμερα σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες και διπλωματικό προσωπικό.

Αυτή είναι η ένατη επίθεση που εξαπολύεται τις τελευταίες έξι εβδομάδες εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες ή εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη.

Αν και από τις επιθέσεις δεν έχουν υπάρξει νεκροί, προκαλούν ανησυχία στις ΗΠΑ οι οποίες σκοπεύουν να αναπτύξουν 5.000 με 7.000 επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, όμως η Ουάσινγκτον γενικά κατηγορεί τις μονάδες του ιρακινού στρατού που υποστηρίζονται από το Ιράν, τον μεγάλο αντίπαλο των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:36