08/07/2020 14:29:49

Ομιλία Τσίπρα σε εκδήλωση Πρωτοβουλίας πρώην μελών του ΠΑΣΟΚ, στο Κάραβελ

Ομιλία Τσίπρα σε εκδήλωση Πρωτοβουλίας πρώην μελών του ΠΑΣΟΚ, στο Κάραβελ - Media

 

Μετά την κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ όπου δόθηκε και επίσημα το σήμα εκκίνησης της διαδικασίας διεύρυνσης σε ανοιχτή εκδήλωση – πρόσκληση συστράτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προχωρά η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Ανασυγκρότηση της Προοδευτικής Παράταξης».

Πρόκειται για Πρωτοβουλία 120 πολιτών και στελεχών που προέρχονται από την οργανωτική, συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική βάση του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα «για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, για τη νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, για μία εναλλακτική στρατηγική για το αύριο της Ελλάδας και την έξοδο της κοινωνίας από την κρίση». Κάποιοι εξ αυτών μετέχουν ήδη στην ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται απόψε στο Κάραβελ (7μ.μ) θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Η πρωτοβουλία τις προηγούμενες μέρες έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο υπογραφών σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Σε αυτό το πατριωτικό προσκλητήριο, συμμετέχουμε ενεργά και καλούμε όσους μπορούν και θέλουν να σταθούμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, να συνταχθούμε σε ένα νικηφόρο βηματισμό, που διασφαλίζει τη λαϊκή ενότητα στη βάση, δημιουργεί ισχυρά ερείσματα σε όλους τους κοινωνικούς και κρατικούς θεσμούς, επικρατεί σε εκλογικές αναμετρήσεις στα συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση και στη βουλή, στοχεύει σε μία νέα προοδευτική διακυβέρνηση, που θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της πραγματικής οικονομίας με αναπτυξιακή προοπτική, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια, το οποίο θα στηρίζεται στις παραγωγικές και πλειοψηφικές δυνάμεις της κοινωνίας και θα απαντά στα αδιέξοδα των πολιτικών της ολιγαρχίας και του παρασιτικού κεφαλαίου.

Μας ενώνουν κοινές αρχές, κοινά ιδανικά, για την πολιτική και τη δημοκρατία, για τους αγώνες ενάντια σε κάθε μορφής εκμετάλλευση. Μας ενώνουν κοινές αντιλήψεις, κοινές πεποιθήσεις και κοινοί στόχοι για την ήττα της Δεξιάς, για την απομάκρυνση της Δεξιάς από την Κυβέρνηση, για μία νέα προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση στην Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.