search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:28
MENU CLOSE

Τ. Θεοδωρικάκος: Τα κόμματα να ξεφύγουν από φοβίες και ιδεοληψίες του παρελθόντος

09.12.2019 20:07
Τ. Θεοδωρικάκος: Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 το νομοσχέδιο για τον εθελοντισμό - Media

 

«Δεν υπάρχει περιθώριο για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις όταν η χώρα βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη περίοδο», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας τα κόμματα να ψηφίσουν ομόφωνα το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Μιλώντας σε σχετική εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η ρύθμιση που θα ψηφιστεί από τη Βουλή την Τετάρτη δεν είναι η ιδεώδης, αλλά αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί και να αγκαλιαστεί από τους Έλληνες του εξωτερικού. «Στις επόμενες εκλογές», πρόσθεσε, «θα δούμε, το μέγεθος της διάθεσης των Ελλήνων του εξωτερικού να μετέχουν στα κοινά. Οι ίδιοι με τη συμμετοχή τους πρέπει να ενθαρρύνουν και τα άλλα κόμματα να ξεφύγουν από φοβίες και ιδεοληψίες του παρελθόντος. Και στο μέλλον, με όπλο τη συμμετοχή και όχι την άρνηση και την αδιαφορία, να συνεχίσουν τις πιέσεις προς τα πολιτικά κόμματα για να ολοκληρώσουν αυτό που σήμερα εμείς ξεκινάμε».

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην αποτυχημένη προσπάθεια του 2009 και υπενθύμισε ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του Αλέκου Αλαβάνου εγκαλούσε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή επειδή δεν είχε υιοθετήσει τις προτάσεις του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού για περιφέρειες εξωτερικού και για επιστολική ψήφο. Σημείωσε, δε, ότι στις προτάσεις που είχε καταθέσει τότε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνετο «δικαίωμα ψήφου να έχουν οι Απόδημοι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους», χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:21