search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32
MENU CLOSE

Αμπελόκηποι: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ακροδεξιού πατέρα που χτύπησε μαθητή

10.12.2019 17:05
Αμπελόκηποι: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ακροδεξιού πατέρα που χτύπησε μαθητή - Media

 

Δικογραφία για πρόκληση απλών σωματικών βλαβών, σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων, σε βάρος 53χρονου πατέρα 11χρονης μαθήτριας του δημοτικού, ο οποίος χτύπησε 11χρονο μαθητή από τις Φιλιππίνες, επειδή μάλωσε με την κόρη του.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, 6-12-2019 έξω από το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και το παιδάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο 53χρονος χτύπησε τον 11χρονο, γιατί μέσα στην τάξη έριξε ένα μπουκάλι με νερό, με αποτέλεσμα να βραχεί η κόρη του.

Τα δύο παιδιά μάλωσαν και όταν σχόλασαν το κορίτσι το είπε στον πατέρα του, με αποτέλεσμα αυτός να δείρει το άλλο παιδί. Επενέβησαν η διευθύντρια και οι δάσκαλοι, οι οποίοι μετέφεραν το παιδάκι στο νοσοκομείο, μαζί με την μητέρα του, που είχε πάει να το πάρει από το σχολείο.

Η διευθύντρια και η μητέρα του 11χρονου, υπέβαλαν μήνυση το απόγευμα της Παρασκευής στο Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων, αλλά ο δράστης μετά την πράξη του εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο και δεν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον αναζήτησαν, γι’ αυτό σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Από το Τμήμα Ασφάλειας παραγγέλθηκε και η εξέταση του παιδιού από ιατροδικαστή.

ΚΕΕΡΦΑ: Τραμπουκική και ρατσιστική επίθεση φασιστοειδούς γονέα στο 10ο δημοτικό Αθήνας

Κάλεσμα στους συλλόγους εκπαιδευτικών και τους γονείς να καταδικάσουν αυτή την επίθεση ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του σχολείου για όλα τα παιδιά απευθύνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για την επίθεση γονέα σε μαθητή στους Αμπελόκηπους:

Την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη ένας φασιστοειδής γονέας έστησε καρτέρι σε μικρό μαθητή(!) με καταγωγή από τις Φιλιππίνες και τον οδήγησε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού αφού τον χτύπησε.

Ο τραμπούκος επιτέθηκε στο παιδί με παρουσία της μαθήτριας κόρης του.

Του υποβλήθηκε μήνυση. Ωστόσο οι γονείς ανησυχούν για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που τραμπουκίζει ο συγκεκριμένος σε βάρος παιδιών.

Η γειτονιά των Αμπελοκήπων έχει αγκαλιάσει τους μετανάστες και τις μετανάστριες από τις Φιλιππίνες εδώ και πολλά χρόνια. Τα παιδιά είναι στα σχολειά χρόνια.

Διώξαμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή και τους οδηγήσαμε να κλείσουν τα Κεντρικά Γραφεία στην περιοχή. Ομως η κλιμάκωση των ρατσιστικών μέτρων από την κυβέρνηση, η στοχοποίηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία, ανοίγει ξανά το δρόμο για φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις.

Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τους γονείς να καταδικάσουν αυτή την επίθεση ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του σχολείου για όλα τα παιδιά, ντόπια και μεταναστόπουλα.

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονσιτής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Πηγή: ΑΠΕ  – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32