search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:35
MENU CLOSE

Νέα Ζηλανδία: Στους 8 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου, 9 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι

11.12.2019 19:31
Νέα Ζηλανδία: Στους 8 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου, 9 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι - Media

 

Οι φόβοι για μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου της νήσου Ουάιτ οδήγησαν τις αρχές να μην στείλουν, προς το παρόν, διασώστες, προκειμένου να ανασύρουν τις σορούς των 9 αγνοουμένων.

Η έκρηξη της Δευτέρας στο νησί, δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας, στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσαν οι αρχές, καθώς δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

Εννέα άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μεταξύ αυτών 7 Αυστραλοί και δύο Νεοζηλανδοί, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία, η οποία μέχρι πρότινος έκανε λόγο για 8 αγνοουμένους.

Οι σοροί τους παραμένουν στο νησί, όμως οι συνθήκες κρίθηκαν σήμερα πάρα πολύ επικίνδυνες για να σταλούν ομάδες διάσωσης στο σημείο και να επιτραπεί στους ιατροδικαστές και τους ειδικούς να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των θυμάτων.

«Κάθε ημέρα που περνάει και δεν βρίσκουμε τις σορούς είναι και μια μέρα αγωνίας για τους συγγενείς τους (…) όμως αυτή τη στιγμή, οι επιστήμονες μας λένε ότι ο κίνδυνος είναι απλά πάρα πολύ υψηλός» δήλωσε η Σάρα Στιούαρτ-Μπλακ, η διευθύντρια της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Οι 22 επιζώντες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα, παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για την αστυνομία Στιούαρτ Νας, τα τραύματα, που έχουν υποστεί οι τουρίστες και οι ξεναγοί, είναι τόσο σοβαρά, που ορισμένα θύματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν.

«Υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός ανθρώπων που νοσηλεύονται και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, έχουν υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα στο δέρμα τους, όπως επίσης σε εσωτερικά όργανα» εξήγησε σήμερα ο Νας.

Συνολικά, 47 τουρίστες και ξεναγοί βρίσκονταν στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Μαλαισία και τη Νέα Ζηλανδία.

Την ίδια ώρα, σεισμολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχουν πιθανότητες 40-60% να συμβεί μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί.

«Θα ήταν τρέλα να στείλουμε άνδρες και γυναίκες στο νησί Ουάιτ», την ώρα που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας για τους διασώστες, εξήγησε ο Νας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30