24/09/2020 18:25:37

Νέα Ζηλανδία: Αγόρασαν 120 τ.μ. ανθρώπινου δέρματος για τους εγκαυματίες της ηφαιστειακής έκρηξης!

Νέα Ζηλανδία: Αγόρασαν 120 τ.μ. ανθρώπινου δέρματος για τους εγκαυματίες της ηφαιστειακής έκρηξης! - Media

 

Σε δραματική κατάσταση είναι οι δεκάδες εγκαυματίες που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι έπεσαν θύματα της μεγάλης έκρηξης στο ηφαίστειο της Νήσου Γουάιτ. 

Προκειμένου να μπορέσουν οι γιατροί να τους παράσχουν την απαιτούμενη ιατρική νοσηλεία, η χώρα παρήγγειλε 120 τετραγωνικά μέτρα δέρματος, όπως ανέφεραν οι αρχές την Τετάρτη.

Το κόστος αυτής της αγοράς θα ανέλθει περίπου σε 1 εκατ. δολάρια και θα γίνει μέσω της τράπεζας δέρματος των ΗΠΑ. 

Συνολικά 21 θύματα της έκρηξης νοσηλεύονται με βαριά εγκαύματα σε διάφορα νοσοκομεία της Νέας Ζηλανδίας, εκ των οποίων τα 16 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αρκετά από αυτά τα θύματα φέρουν εγκαύματα στο 80% του σώματός τους αλλά και εσωατερικά εγκαύματα σε ζωτικά όργανα εξαιτίας της εισπνοής θερμών αερίων. 

Αυτό σημαίνει ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων της τραγωδίας πολύ πιθανόν να αυξηθεί. 

Όσον αφορά τις σορούς που δεν έχουν ανακτηθεί από το νησί, σύμφωνα με τις αρχές, έχουν εντοπιστεί οκτώ ενώ άλλη μία εντοπίστηκε να επιπλέει στο νερό, όπως έδειξαν αεροφωτογραφίες. 

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η επιχείρηση ανάκτησης θα αρχίσει πιθανώς σήμερα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.