search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:54
MENU CLOSE

ΕΛΑΣ: Eπιστράτευσε… μπουλντόζα και καμίνι για να «ξεφορτωθεί» τόνους κοκαΐνης, ηρωίνης και χασίς (Photos/Video)

12.12.2019 11:45
ΕΛΑΣ: Eπιστράτευσε... μπουλντόζα και καμίνι για να «ξεφορτωθεί» τόνους κοκαΐνης, ηρωίνης και χασίς (Photos/Video) - Media

 

Βίντεο από την χθεσινή καύση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών αλλά και σταστιστικά στοιχεία για την κατάσχεση ναρκωτικών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ. 

Η Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β΄ Ιωάννα Ροτζιώκου ανέφερε σχετικά, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου: 

«Πρωινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου 2019, παρουσία της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται στη νομοθεσία και μετά από σχετική διάταξη των αρμόδιων εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε καταστροφή με καύση σε υψικάμινο, εκατόν εβδομήντα τριών (173) δεμάτων διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, που είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά καταστράφηκαν, οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών:

(86) περίπου κιλά ηρωίνης,

πάνω από (64) κιλά κοκαΐνης,

(2) τόνοι και (616) κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

πάνω από (6,5) κιλά κατεργασμένης κάνναβης,

(4.334) δενδρύλλια κάνναβης,

ποσότητες μεθαμφεταμίνης και (306) φαρμακευτικά δισκία.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω κατασχεθείσες – καταστραφείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αφορούν περισσότερες από εκατό (100) υποθέσεις παραγωγής, μεταφοράς αποθήκευσης ή εμπορίας ναρκωτικών ουσιών τις οποίες χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιείται καταστροφή ναρκωτικών ουσιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τον όγκο των κατασχεθεισών ποσοτήτων, ενώ προαπαιτούμενο είναι η σχετική διάταξη εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών. Η προηγούμενη καταστροφή ναρκωτικών είχε πραγματοποιηθεί την 12η Ιουνίου 2019.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στα ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών από τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο μέχρι και το Νοέμβριο του 2019 οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίστηκαν πάνω από (12.000) υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές (14.440) άτομα, ενώ κατάσχεσαν περίπου (11) τόνους κάνναβης, πάνω από (365) κιλά ηρωίνης, περίπου (228) κιλά κοκαΐνης και πάνω από (34.200) ναρκωτικά χάπια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:48